A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Новини Крупецької територіальної громади

Дата: від до Скинути

Вшанували пам'ять борців за самостійну соборну Українську державу. 23 травня - День Героїв

Вшанували пам'ять борців за самостійну соборну Українську державу. 23 травня - День Героїв

З нагоди Дня Героїв у Крупецькій громаді вшанували пам'ять борців за самостійну соборну Українську державу. 23 травня в Україні відзначається День Героїв. Ідея цього свята виникла у міжвоєнні роки в середовищі українських націоналістів з метою вшанування пам’яті борців, які відстоювали незалежність та вільний вибір України. Особливої актуальності свято набуває в наш час, адже з 2014 року українці відстоюють територіальну цілісність та право на вільний вибір розвитку своєї держави у війні з російською федерацією, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу, а у 2022 році розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

16:00 23.05.2023

До Дня пам'яті жертв політичних репресій відвідали жертв політичних репресій громади

До Дня пам'яті жертв політичних репресій відвідали жертв політичних репресій громади

З нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій Крупецький сільський голова В.Мошкун, директор Центру з надання соціальних послуг Є. Олійник та поліцейський офіцер громади В. Маркович відвідали мешканців Крупецької громади, які визнані жертвами політичних репресій комуністичного тоталітарного режиму. Обговорили питання соціального захисту та підтримки громадян зазначеної категорії та надали матеріальну допомогу від Крупецької сільської ради колишнім репресованим: Германюку М.О., мешканцю с. Полуничне, Тригубі П.М., мешканцю с. Карпилівка, Міщуку Р.Є., мешканцю с. Срібне та Тарачинській Г.С., мешканці с. Крупець.

10:03 23.05.2023

Гуртківці ЦДЮТ "Креатив" долучилися до всеукраїнської акції "Велодень"

Гуртківці ЦДЮТ "Креатив" долучилися до всеукраїнської акції "Велодень"

Традиційно, у другій половині травня, ЦДЮТ "Креатив" долучається до всеукраїнської акції «Велодень». Це найбільша велоподія, що об’єднує шанувальників активного відпочинку та велоспорту у Крупецькій громаді. "Велодень" – це захід, що пропагує здоровий спосіб життя та активний відпочинок. При реєстрації, кожен учасник отримав наклейку з логотипом події, жовто-блакитну стрічку та солодощі. Цьогоріч, у програмі заходу учасники вправлялися у доланні на велосипеді смуги перешкод - "Фігурне веловодіння". Завзятим до швидкості пропонували спробувати подолати дистанцію "Велоралі". На території було організовано вело фотовиставку. Наприкінці серед учасників провели лотерею і вручили вело подарунки, а найспортивніших відзначили грамотами та подарунками на п'єдесталі. Щиро дякуємо Управлінню освіти, культури туризму, молоді та спорту Крупецької сільської ради, Микола Сова , ГО "ДРУЖНІЙ ПРОСТІР " Людмила Биць , директору ЦДЮТ "Креатив" Тетяна Матюшок , керівнику гуртків ЛЕВЧУК Катерині, Левчуку Ігорю за надану матеріальну допомогу у придбані подарунків та речей для організації заходу. Окрема подяка фотографу Photography Petro Blyahar за чудову професійну роботу і гарні фото на згадку.

16:47 22.05.2023

22 травня - день пам'яті про трагедію під Волновахою

22 травня - день пам'яті про трагедію під Волновахою

І узяв його Господь, щоб ангелом в раю В його садах довічно проживати. Він залишиться у наших серцях, Про нього ми пісні будем співати!            Сьогодні українці відзначають День пам'яті про трагедію, яка відбулась 22 травня 2014 року в зоні АТО під м.Волновахою, під час якої загинули 17 мужніх захисників і серед них наш односелець Андрій Нечипорук.       Український народ завжди приносив у жертву за свободу своїх найкращих синів і дочок. У цьому списку стали й герої та воїни АТО та війни. Любов до України підняла їх на боротьбу проти тих, хто ціною брехні і хворих амбіцій хотів повернути нашу державу у рабство.Чи можемо ми, живі, їх забувати? Ні! Вшановуючи пам'ять про Героя АТО Андрія Нечипорука, у Рідківській гімназії сьогодні, 22 травня, було проведено лінійку-реквієм "Лиш 33 на світі ти прожив". Під час заходу учні читали вірші та співали пісні, в яких прославляли воїнів-захисників. На лінійці були присутні: батьки та рідні Героя, голова Крупецької ТГ Віталій Мошкун та староста Рідківського старостинства - Валентина Поврознік.

16:44 22.05.2023

«Дим - невидимий убивця»: чому пасивне куріння - це ризик для здоров’я?

«Дим - невидимий убивця»: чому пасивне куріння - це ризик для здоров’я?

Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, у тому числі збільшення споживання тютюну. І в контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом.

13:14 22.05.2023

Всеукраїнська Асоціація ОТГ та Новоукраїнська міська територіальна громада відкриває реєстрацію на безкоштовний мінікурс та акселераційну програму для підприємців «Адаптивні стратегії бізнесу в умовах воєнного стану»

Всеукраїнська Асоціація ОТГ та Новоукраїнська міська територіальна громада відкриває реєстрацію на безкоштовний мінікурс та акселераційну програму для підприємців «Адаптивні стратегії бізнесу в умовах воєнного стану»

Програма мінікурсу та бізнес-акселератора підготовлена спеціально для малого і середнього бізнесу з метою адаптації своєї підприємницької діяльності до умов війни, криз та інших мінливих умов. Старт мінікурсу 24.05.2023 Метою проєкту є допомогти учасникам: удосконалити свої продукти та послуги; покращити свої підприємницькі компетенції; знайти можливості для масштабування; вийти на нові ринки; зайняти нові ніші та залучити інвестиції. Мінікурс – це передакселераційна програма для підприємців і складається з 6 воркшопів. По активності підприємців в мінікурсі в програму акселерації буде відібрано 30 підприємців для яких будуть створені всі умови для покращення свого бізнесу і виведення його на новий рівень. Акселераційна програма буде тривати 5 місяців і складається з: бази знань, які адаптовані до сучасних бізнес-умов; 270 годин індивідуальної менторської підтримки; 270 годин індивідуального коучингу; 10 проєктів отримують безкоштовну допомогу в оформленні і поданні заявки на отримання гранту. https://hromady.org/bezkoshtovnij-mini-kurs-ta-akseleracijna-programa-dlya-pidpriyemciv/

11:45 22.05.2023

У селі Баранне відбувся благодійний захід "А над світом українська вишиванка цвіте"

У селі Баранне відбувся благодійний захід "А над світом українська вишиванка цвіте"

У неділю, 21 травня, у клубі с. Баранне відбувся благодійний захід" А над світом українська вишиванка цвіте" який спрямований на розвиток української культури, звичаїв і традицій, на спільний внесок у перемогу та допомогу нашим захисникам. У концертній програмі брали участь колективи та учасники клубних закладів сіл Крупець, Михайлівка, Гайки-Ситенські, Пляшівка та Рідків, а також участь взяли вокальний колектив, діти та  молодь села Баранне. Спільними зусиллями нам вдалося зібрати 5000грн. Кошти будуть передані у волонтерську організацію "Слава" на необхідні речі нашим воїнам. Дякуємо усім, хто долучився до заходу ! Разом до Перемоги 💙💛

11:38 22.05.2023

21 травня 2023 року – День пам’яті жертв політичних репресій

21 травня 2023 року – День пам’яті жертв політичних репресій

Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

08:16 21.05.2023

ПОРЯДОК  ВІДНОВЛЕННЯ  ДОКУМЕНТІВ, що підтверджують  право власності  на нерухоме майно

ПОРЯДОК ВІДНОВЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ, що підтверджують право власності на нерухоме майно

Благодійна організація “Благодійний фонд “Право на захист” (далі – Фонд) – українська неурядова організація, діяльність якої спрямована на забезпечення захисту і дотримання прав людини внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від війни. Повномасштабна збройна агресія Російської Федерації не лише завдає шкоди життю і здоровʼю населенню України, але й призводить до порушення майнових прав та інтересів громадян. Географія пошкодження та руйнування майна охоплює територію всієї держави. А одним із головних викликів під час повномасштабного вторгнення постає питання справедливої сатисфакції, яка неможлива без компенсації. Однак захист права власності ускладнюється ще й тим, що під час евакуації з районів ведення активних бойових дій, громадяни України доволі часто стикаються із тим, що документи, підтверджуючі право власності на нерухоме майно, можуть бути втрачені, викрадені, пошкоджені або знищені. Одночасно існують і не поодинокі випадки відсутності навіть первинної реєстрації права власності. У цьому контексті питання щодо компенсації безпосередньо залежатиме від того, чи вдасться особі підтвердити своє право володіння майном. З метою окреслення існуючих ризиків і загроз для права власності в умовах військової агресії і визначення наявних механізмів захисту майнових прав під час війни, Фондом у рамках проєкту “Сприяння правосуддю перехідного періоду та захист прав внутрішньо переміщених осіб та людей, що постраждали від збройного конфлікту”, що реалізується за підтримки Європейського Союзу та Норвезької ради у справах біженців, було проведено дослідження на тему: “Право власності на об’єкти нерухомого майна: загрози та гарантії в умовах воєнного стану”

16:53 20.05.2023

Нацполіція ліквідувала масштабну шахрайську схему: її учасники привласнили гроші з рахунків понад 10 тисяч громадян

Нацполіція ліквідувала масштабну шахрайську схему: її учасники привласнили гроші з рахунків понад 10 тисяч громадян

Для припинення розгалуженої злочинної мережі та проведення слідчих дій у 20-ти регіонах держави проведено спецоперацію, у якій брали участь понад 500 співробітників Національної поліції. У результаті викрили 56 зловмисників: вони розсилали фішингові посилання для отримання даних про банківські картки громадян. У такий спосіб фігуранти отримали доступ до рахунків, із яких привласнили близько 15 мільйонів гривень. Протиправну діяльність шахраїв викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції та оперативниками Департаменту карного розшуку та за сприяння відділу протидії шахрайству АТ «УніверсалБанк» проекту «МоноБанк».

18:00 19.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь