A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Новини Крупецької територіальної громади

Дата: від до Скинути

ЙОГО ПОДВИГ - БЕЗМЕЖНА ВІДДАНІСТЬ РІДНІЙ ЗЕМЛІ.... В селі Теслугів відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Любомира Бондарця

ЙОГО ПОДВИГ - БЕЗМЕЖНА ВІДДАНІСТЬ РІДНІЙ ЗЕМЛІ.... В селі Теслугів відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Любомира Бондарця

   У Теслугівському ліцеї відбулося відкриття меморіальної дошки на честь БОНДАРЦЯ ЛЮБОМИРА ВАСИЛЬОВИЧА, який загинув 09 січня 2023 року у м.Соледар на Донеччині, захищаючи територіальну цілісність України.

14:47 29.05.2023

Допоки є у нас, в Україні , така завзята молодь, ніхто і ніщо не зможе нас здолати!

Допоки є у нас, в Україні , така завзята молодь, ніхто і ніщо не зможе нас здолати!

26 травня 2023 року з у приміщенні Ситненського ліцею завідувач клубу с. Гайки-Ситенські Романович І.С. провела майстер-клас для учнів та молоді села з виготовлення свічок із бджолиного воску. Захід було проведено з метою занурити шкільну молодь та дорослих села Ситне, усіх бажаючих, у світ краси і творчості, та, хоч ненадовго, відволікти їх від буденності, думок про війну, познайомитися з технологією такого нехитрого ремесла, згодом, – з маленькими шедеврами своїми руками. У ході майстер-класу його учасники отримали можливість самостійно обирати матеріали для своєї індивідуальної роботи. Їм дуже швидко полюбилося це захоплююче заняття, у процесі якого приходила не лише майстерність, а й натхнення творити. Всі гарно справлялись із поставленим завданням, дотримуючись при цьому правильних технологій. Завідувач клубу, Ірина, розповіла, що надалі залучатиме ширше коло молодих людей села Ситне та жителів прилеглих сіл для виготовлення свічок нашим воїнам-захисникам на передову, щоб зігріти їхні серця своїм дитячим і юнацьким теплом. Допоки є у нас, в Україні така завзята молодь, ніхто не зможе нас здолати! Ніхто не зможе перемогти українців!

13:00 29.05.2023

Новий антитютюновий Закон захищає ваше право на бездимне середовище

Новий антитютюновий Закон захищає ваше право на бездимне середовище

16 грудня 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон №1978-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну». Норми Закону спрямовані на зменшення привабливості тютюнових виробів, захист від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання у публічних приміщеннях тощо. Серед основних нововведень Закону №1978-IX можна виділити такі: • заборона куріння пристроїв для нагрівання у всіх місцях, як це вже є з сигаретами та електронними сигаретами (зокрема школи, лікарні, заклади харчування, робочі місця), розширення переліку місць, де куріння заборонено; • запровадження медичних попереджень на пачках електронних сигарет та рідин до них, а на сигаретах медичне попередження збільшиться до 65% від розміру упаковки; • заборона продажу сигарет зі смаками та ароматами (фруктів, ягід чи солодощів) – наразі це діє як своєрідний “гачок” і приманка для залучення дітей до куріння; • заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет і рідин до них, пристроїв для нагрівання тютюну. З 11 липня 2022 року Законом України запроваджуються додаткові правила щодо захисту бездимного середовища, зокрема заборонено куріння, вживання та використання: • пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння; • трав’яних виробів для куріння; • предметів, пов’язаних з їх вживанням; • тютюнових виробів; • кальянів; • електронних сигарет. Куріння електронних пристроїв для нагрівання тютюну стає заборонено на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених Законом громадських місцях.  

12:58 29.05.2023

Запрошуємо ветеранів та ветеранок на безкоштовний навчальний курс «Основи сімейного фермерства і кооперації для ветеранів та ветеранок»

Запрошуємо ветеранів та ветеранок на безкоштовний навчальний курс «Основи сімейного фермерства і кооперації для ветеранів та ветеранок»

Всеукраїнська Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» у партнерстві з Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України запрошує ветеранів чи ветеранок війни, які мають намір створити фермерське господарство на безкоштовний навчальний курс «Основи сімейного фермерства і кооперації для ветеранів та ветеранок». Навчальний курс буде проходити з 06.06.2023 року по 16.06.2023 року. Реєстрація за посиланням: http://surl.li/gvhfi Курс підготовлено Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України в рамках проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок» Цей проект реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Національнаасоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» в рамках реалізації проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни», що став можливим завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США. Думки та погляди, викладені у цьому навчальному курсі, не відображають позицію Державного департаменту США та IREX.

12:55 29.05.2023

Пом’янімо загиблого Героя Ігоря Козіцького

Пом’янімо загиблого Героя Ігоря Козіцького

31 травня минає 40 днів від дати загибелі Ігоря Козіцького, жителя села Гоноратка, який загинув 21 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання у м. Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області. Просимо жителів громади пом’янути загиблого Героя Ігоря Козіцького і помолитись за спокій його душі у кращому світі. Вічна пам’ять Герою!  

12:50 29.05.2023

УЧЕНИЦЯ ХОТИНСЬКОГО ЛІЦЕЮ ІМЕНІ СВЄШНІКОВА І.К. КАТЕРИНА КОВАЛЬЧУК ЗДОБУЛА 1-ШЕ МІСЦЕ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ

УЧЕНИЦЯ ХОТИНСЬКОГО ЛІЦЕЮ ІМЕНІ СВЄШНІКОВА І.К. КАТЕРИНА КОВАЛЬЧУК ЗДОБУЛА 1-ШЕ МІСЦЕ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ

Скарбничка перемог нашої молоді у Всеукраїнських конкурсах поповнилась новими здобутками. Учениця 11 класу Хотинського ліцею імені Свєшнікова І.К. Катерина Ковальчук здобула 1-ше місце у Всеукраїнському мовно - літературному конкурсі, присвяченому пам'яті Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої". В конкурсі було представлено понад 1000 робіт юних митців з усіх куточків України, але робота нашої Катерини Ковальчук була найкращою! Конкурс був організований ТОВ "Освітній портал" (проєкт АЛАБА) і проходив із 12 лютого по 19 квітня 2023 року. Переможниця із Крупецької громади Катерина Ковальчук нагороджена Дипломом Переможця і медаллю. А у Всеукраїнському літературному дитячо-юнацькому фестивалі - конкурсі "Слово Нації", який проводився з 14 квітня по 17 травня 2023 року, із 1028 робіт з усіх куточків України вона посіла 2-е місце у номінації "Художнє читання: "Україна понад усе" та нагороджена дипломом. Крім цього за участь в інтернет-фестивалі учнівської творчості "Мій улюблений твір Т.Г. Шевченка" в номінації "Відеоролик-декламація", що проходив з 16 лютого по 10 березня 2023 року учениця отримала сертифікат РОІППО. Саме завдяки завзятості учениці, її працелюбності, бажанню досягти високої мети цей тріумф зміг здійснитися. Бажаємо надзвичайно талановитій та здібній учениці Хотинського ліцею Катерині Ковальчук натхнення, віри в себе, творчих злетів та перемог! Також дякуємо її вчителю української мови і наставнику Оксані Мельник та усьому педагогічному колективу Хотинського ліцею імені Свєшнікова І.К. за їх невтомну працю, яка дає такі достойні плоди. Бажаємо вам наснаги, здоров’я, терпіння і сили у нелегкій просвітницькій роботі!

12:19 29.05.2023

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ТА ЙОГО ОЗНАКИ

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ТА ЙОГО ОЗНАКИ

У річній доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зазначається, що продовж 2022 року до органів поліції та соціального захисту надійшло 251 829 звернень щодо домашнього насильства. З них зареєстрували 244 381 заяву та повідомлення про кримінальне правопорушення.

09:56 24.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь