Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Вшанували пам'ять борців за самостійну соборну Українську державу. 23 травня - День Героїв

Дата: 23.05.2023 16:00
Кількість переглядів: 315

З нагоди Дня Героїв у Крупецькій громаді вшанували пам'ять борців за самостійну соборну Українську державу. 23 травня в Україні відзначається День Героїв. Ідея цього свята виникла у міжвоєнні роки в середовищі українських націоналістів з метою вшанування пам’яті борців, які відстоювали незалежність та вільний вибір України. Особливої актуальності свято набуває в наш час, адже з 2014 року українці відстоюють територіальну цілісність та право на вільний вибір розвитку своєї держави у війні з російською федерацією, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу, а у 2022 році розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Сьогодні в усіх закладах загальної середньої освіти пройшли лінійки-реквієми, присвячені загиблим у російсько-українській війні, покладено квіти до могил воїнів-односельців у населених пунктах громади. Цього дня у закладах загальної середньої освіти громади проведено години мужності «Героями не народжуються…Героями стають…», «Герої нескореної країни», «Герої поміж нас»; організовано перегляди презентації «23 травня – День Героїв України» та анімованої презентації з відеосупроводом «23травня – День Героїв», Дай нам силу і відвагу Україні на славу», перегляди і обговорення відеофільму «Вони обов’язково нас врятують!», Свічка пам’яті «Герої не вмирають!»до роковин загибелі Миколи Куліби, виготовлено листівки-розмальовки «Дякуємо нашим Героям-захисникам!». Серед проведених заходів – зустрічі з учасниками бойових дій, тематичні виставки-огляди і уроки пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління», «Вони йшли на смерть за Батьківщину!», «Прагнення до свободи – вчора. Патріотизм і нездоланність – сьогодні.

Гідна Україна – завтра!», а також читання поезії на військово-патріотичну тематику, уроки-реквієми під гаслами «Безсмертна велич перемоги», «Ніколи знову!», «Вічна пам’ять героям!»; У філії Михайлівська гімназія Крупецького ліцею вшанували хвилиною мовчання всіх, хто до могил загиблих воїнів Крохмаля Н.І., Полтавцева Ю.М., Мірчука В.С.та до пам'ятника односельчанам, які загинули у Другій світовій війні, а також проведено інформаційний вісник та виховну годину «Герої незламної країни». У публічно-шкільних бібліотеках оформлено документальні тематичні фотовиставки «Вони віддали життя Україні». Літературно-музичні композиції «Подвигу жити у віках!» проведені клубними працівниками Крупецького, Гайки-Ситненського, Бараннівського та Михайлівського сільських клубів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь