Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Податкова інформує

Нюанси подання уточнюючої одноразової (спеціальної) добровільної декларації

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) підлягає перевірці у спеціальному порядку.

15:15:51 18.07.2022

Як уточнити показники в декларації з податку на нерухоме майно, у разі коли протягом року об’єкт будівлі було зруйновано ?

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості

15:15:18 18.07.2022

Від сплати роздрібного акцизу місцеві бюджети Рівненщини отримали майже 74 мільйони гривень

    Як повідомила  заступника начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній,  станом на 01.07.2022 року на території області здійснюють діяльність в сфері торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 2337 суб’єктів господарювання відповідно до 6097 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі. За шість місяців поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини найшло 73,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів,  що на 8 відсотків перевищує надходження відповідного періоду минулого року,  відповідно до скарбниць територіальних громад додатково надійшло понад 5,5 млн гривень. Як зазначає Зоя Хоній, роздрібний акциз повністю зараховується до бюджету громади, на території якої відбувається реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів, тому керівники територіальних громад  повинні контролювати дотримання вимог законодавства усіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію. У свою чергу, споживачі підакцизної продукції мають бути обачними – купувати горілчану і тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.   Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”  

14:37:53 14.07.2022

На Рівненщині майже 4,5 тисяч платників податків отримали електронно довірчі послуги

Упродовж першого півріччя цього року майже 4,5 тис. платників податків Рівненщини (громадян та суб’єктів господарювання) отримали більше 10 тисяч сертифікатів електронного цифрового підпису.  Тож такі платники мають можливість цілодобового доступу до електронних сервісів податкової служби в режимі онлайн та у зручний для себе час в Електронному кабінеті перевірити подання звітності, з’ясувати розміри нарахованих податкових зобов’язань, скористатися можливістю подати заяву чи отримати довідку. В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що платник податків може отримати безкоштовно електронні довірчі послуги у секторі реєстрації користувачів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, розташованому в Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному за адресою м. Рівне, вул.Відінська, 8, каб. 102 (телефон для довідок 0362 692 627).   Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”

14:37:27 14.07.2022

Спрощенці Радивилівської, Козинської та Крупецької громад перерахували до місцевих бюджетів 12,5 млн грн єдиного податку

Упродовж січня-червня 2022 року платники Радивилівської, Козинської та Крупецької громад, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевих бюджетів 12,5 млн єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року сума надходжень збільшилась на 1,9 млн  грн, або на 17,6 відсотків.

15:22:08 13.07.2022

Про оподаткування та декларування доходу від продажу легкового автомобіля або мотоцикла чи мопеда

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що дохід  від продажу, протягом звітного (податкового) року, одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля або мотоцикла, мопеда не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором і у фізичної особи не виникає обов’язку щодо сплати податку та, відповідно, декларувати такий дохід.

15:21:02 13.07.2022

Декларування коштів у готівковій формі при «податковій амністії»

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно відповідно до пункту 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

15:20:33 13.07.2022

Що є доходом для ЮО – платника ЄП третьої групи, який на період воєнного стану на території України обрав особливий порядок оподаткування?

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), зокрема, доповнено новим п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

10:44:00 11.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь