Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Податкова інформує

Хто може бути платником єдиного податку другої групи?

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що платниками єдиного податку другої групи можуть бути фізичні особи – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

10:09:47 20.07.2022

Спадкоємці фізичної особи сплачують податок на нерухомість з місяця виникнення права власності на об’єкт

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що у разі смерті фізичної особи - власника об’єкта нерухомості, податковий обов’язок щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, припиняється з початку місяця в якому наступила смерть власника.

10:08:40 20.07.2022

Нюанси, як подати декларацію для отримання податкової знижки

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи за результатами 2021 року, яка подається до 31 грудня 2022 року. 

15:23:34 18.07.2022

Власники землі Радивилівської, Козинської та Крупецької громад сплатили понад 7 мільйонів гривень плати за землю

За підсумками першого півріччя 2022 року до місцевих бюджетів Радивилівської, Козинської та Крупецької громад сплачено  7,2 мільйона гривень плати за землю. Вказана сума перевищила надходження за аналогічний період 2021 року на 792,5 тис гривень,

15:22:31 18.07.2022

Щодо обчислення та сплати транспортного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

15:16:40 18.07.2022

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінім

Дубенський відділ податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що підпунктом 14.1.136 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата) – обов’язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

15:16:11 18.07.2022

Нюанси подання уточнюючої одноразової (спеціальної) добровільної декларації

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) підлягає перевірці у спеціальному порядку.

15:15:51 18.07.2022

Як уточнити показники в декларації з податку на нерухоме майно, у разі коли протягом року об’єкт будівлі було зруйновано ?

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості

15:15:18 18.07.2022

Від сплати роздрібного акцизу місцеві бюджети Рівненщини отримали майже 74 мільйони гривень

    Як повідомила  заступника начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній,  станом на 01.07.2022 року на території області здійснюють діяльність в сфері торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 2337 суб’єктів господарювання відповідно до 6097 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі. За шість місяців поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини найшло 73,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів,  що на 8 відсотків перевищує надходження відповідного періоду минулого року,  відповідно до скарбниць територіальних громад додатково надійшло понад 5,5 млн гривень. Як зазначає Зоя Хоній, роздрібний акциз повністю зараховується до бюджету громади, на території якої відбувається реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів, тому керівники територіальних громад  повинні контролювати дотримання вимог законодавства усіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію. У свою чергу, споживачі підакцизної продукції мають бути обачними – купувати горілчану і тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.   Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX”  

14:37:53 14.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь