Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

З початку року суб’єкти господарювання Рівненщини зареєстрували 1854  РРО

Дата: 01.04.2024 14:25
Кількість переглядів: 36

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують підприємцям про встановлений законодавством обов’язок проведення розрахунків з покупцями товарів (послуг) із застосуванням РРО/ПРРО та видачею відповідних розрахункових документів.

Наразі реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажі товарів на ринку, лише платниками єдиного податку першої групи – фізичними особами – підприємцями.

З початку 2024 року представники бізнесу Рівненщини зареєстрували 1854 реєстратори розрахункових операцій (РРО), з яких 1434- програмні РРО. 

Всього ж у податковій службі області, станом на 1 квітня 2024 року, зареєстровано 21663 реєстратори розрахункових операцій, у т.ч. 13261 - ПРРО.

Тож, обираючи реєстратори розрахункових операцій, суб’єкти господарювання Рівненщини віддали перевагу саме програмним РРО - кількість їх реєстрації 8402 більша, ніж класичних РРО.

Нагадуємо, що використання  РРО та ПРРО має для суб’єкта господарювання чимало переваг, серед яких: можливість підключення до РРО/ПРРО вагів; сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних; можливість зменшення ціни для привілейованих клієнтів; можливість фіксувати дату, час та деталі розрахунків; фіксація форми оплати; можливість формування звітності за будь-який період; можливість підрахунку будь-яких податків та знижок. 

Звертаємо увагу на використання програмного забезпечення від ДПС, адже його використання і обслуговування - безкоштовне. Платники можуть самостійно зареєструвати ПРРО від ДПС, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/). Банер також містить нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь