A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Про введення з 1 січня 2024 року нової нормативно-грошової оцінки землі по Крупецькій ТГ

Дата: 23.01.2024 11:43
Кількість переглядів: 88

Радивилівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до ст. 270 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) об’єктами оподаткування земельним податком є земельні ділянки, які перебувають у власності; земельні частки (паї), які перебувають у власності; земельні ділянки державної та комунальної власності, які перебувають у володінні на праві постійного користування.


  Базою оподаткування земельним податком є, зокрема, нормативна грошова оцінка земельної ділянки з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого розд. ХІІ ПКУ (п.п. 271.1.1 п. 271.1 ст. 271 ПКУ).


 Згідно з п. 271.2 ст. 271 ПКУ рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом. 

 

На виконання вимог Податкового кодексу України та керуючись Законами України

“Про оцінку земель” та ”Про місцеве самоврядування в Україні”,  рішеннями Крупецької сільської ради від 14.07.2023 № 2110  ”Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок населених пунктів Крупецької сільської ради Дубенського району Рівненської області ” з 1 січня 2024 року введено в дію нову нормативну грошову оцінку земель населених пунктів Крупецької сільської ради .

 

Зміна нормативної грошової оцінки землі є підставою для перегляду розміру плати за землю. У звязку з цим, землекористувачам земельних ділянок комунальної власності, які розташовані на території сіл Митниця, Нова Митниця, Рідків, Баранне, Гайки, Заміщина, Крупець, Срібне, Засув, Михайлівна, Гайки Ситенські, Карпилівка, Коти, Ситне та Табачуки Крупецької сільської ради у 2024 році обчислення суми плати за землю буде здійснюватися за новою нормативною грошовою оцінкою  земель.

 

 Пунктом 286.2 ст. 286 ПКУ встановлено, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

 

 Звертаємо увагу, що платникам земельного податку  при подачі до 20 лютого 2024 року податкової декларації з плати за землю необхідно додати новий витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, який можна  замовити через Центр адміністративних послуг Крупецької сільської ради .

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь