A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

До відома ВПО ! Запроваджено додаткові інструменти стимулювання до працевлаштування. 23.01.2023 об 11:00 год в Радивилівському Центру зайнятості відбудеться захід з питань соціальної підтримки ВПО

Дата: 22.12.2023 10:47
Кількість переглядів: 36

З метою забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб (далі-ВПО), зокрема їх соціальної підтримки, Уряд прийняв постанову від 21 листопада 2023 року №1226 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання окремих питань стосовно внутрішньо переміщених осіб», що набула чинності 24.11.2023р. Зазначеною постановою внесені зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022 №322, в частині визначення умов для призначення допомоги на проживання ВПО та запроваджено додаткові інструменти стимулювання ВПО працездатного віку до працевлаштування.

    Відповідно до Порядку допомога на проживання призначається на шість місяців та виплачується ВПО щомісяця. Порядок доповнено пунктом 5.1, яким безпосередньо передбачено умови отримання непрацюючою особою працездатного віку з числа ВПО допомоги на проживання залежно від її сприяння своїй зайнятості.

      Якщо особа не сприяла своїй зайнятості або не набула статусу безробітного протягом трьох місяців з дня призначення допомоги, виплата допомоги припиняється з місяця, що настає після закінчення тримісячного строку.

            Процедура реєстрації/ перереєстрації безробітних і ведення обліку осіб, які шукають роботу, здійснюється відповідно до Порядку реєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою КМУ від 30.03.2023р. №446.

 

       Прохання проінформувати населення Крупецької територіальної громади щодо заходів врегулювання окремих питань  стосовно ВПО.

      Додатково інформуєм, що  23.01.2023 об 11:00 год. в приміщенні Радивилівського управління Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості відбудеться захід з питань соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь