A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Тематичний захід “Пам'яті Тараса”

Дата: 09.03.2017 17:39
Кількість переглядів: 968

Фото без опису“Свою Україну любіть...”

Такими словами розпочався захід під назвою “Пам'яті Тараса”, який відбувся в клубі села Баранне.

Приємно було побачити, що майже всі діти шкільного віку села Баранне, а також шанувальники творчості Тараса Григоровича Шевченка з села Крупець зібралися всі разом, щоб ще і ще раз згадати і вшанувати пам'ять Великого Кобзаря.

Діти з задоволенням дикламували вірші  Тараса Шевченка. Потім поділилися на дві команди і спочатку прийняли участь у вікторині, а тоді розгадували кросворди. Після цього були конкурси на Шевченківську тематику: “Ланцюжок”, “Так чи ні”. Діти вгадували мелодії, які покладені на вірші Т.Шевченка, вгадували назви картин, складали пазли з картин. Коли ведуча читала початок з віршів, то діти їх продовжували. Це означає, що молоде покоління нашого села не байдуже до творчості видатного поета та художника Шевченка.

Фото без описуВ заході приймала участь Олена Миколаївна Бугайкіна — бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки села Крупець, яка оформила книжково-ілюстративну виставку про життя і творчість Т.Г.Шевченка “Він той поет, чиїм ім'ям народ утверджений і сущий, поки світу...”. Вона розповіла про перебування Великого Кобзаря на Рівненщині, про пам'ятні місця, які відвідав Тарас Шевченко під час подорожі нашим краєм.

Вкінці заходу всі учасники були нагороджені грамотами за участь у конкурсі читців-дикламаторів. Перможцями ж старшої категорії стали: третє місце — Альона Цимбалюк (с.Крупець), друге — Юрій Шмандюк (с.Баранне), а перше виборола Мирослава Казмірчук. У номінації “Діти”: третє місце у Дмитра Олінчука, друге — у  Марічки Мельник, а переможницею стала Орися Бохонко. Також всі отримали призи за участь і перемогах у конкурсах, вікторинах, іграх.

Немає у нашого народу іншого поета, який удостоївся б такої шани, як Шевченко. Від часу смерті уже в багатьох поколіннях великий Кобзар є живим втіленням найзаповітніших прагнень народних, символом національної української духовності. Усе, що освячене ім'ям найвеличнішого нашого письменника, у народі по-справжньому глибоко, від душі вшановується.

        Завідувачка клубу с.Баранне, організатор та ведуча заходу Марія Ясковець



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь