A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Святкування Хелловіну в Крупецькій ОТГ

Дата: 01.11.2017 17:28
Кількість переглядів: 863

Фото без описуСвяткування Хелловіну в Крупецькій ОТГ

Для когось Хелловін – це можливість стати казковим чудернацьким створінням і повеселитися з друзями. А хтось вважає, що це – "диявольське святкування, яке не повинне з'являтись у лексиконі українців". Що ж, у кожного своя думка на цей рахунок. Але яке ж все-таки відношення Хелловін має до України? В принципі, ніякого. Якщо не брати до уваги той факт, що останіми роками свято стає все популярнішим серед української молоді.

Можна сказати, що це неповага до власних звичаїв, чи, боронь Боже, диявольські забави. Звичайно, ми повинні перш за все дотримуватись своїх власних традицій, але потрібно поважати й інші культури. Інакше нам не стати частиною світової спільноти, до якої ми так прагнемо. А коли ми навчимося адекватно сприймати інші культури, зможемо поділитися зі світом і своїми звичаями та традиціями. Головне, щоби цей процес відбувався без упереджень та забобонів. 

Фото без опису29жовтня в клубі села Баранне відбулося свято Хелловін, на яке зібралася молодь с.Баранне та с.Крупець. У дверях учасників дійства зустрічали привиди. Зайшовши в зал, усі присутні занурилися в таємничу атмосферу. В приміщенні було багато свічок, сяючих гарбузів, привидів, кажанів та інших атрибутів, які додавали страху та відчуття справжнього духу святкування. Молоді люди були в костюмах вигаданих героїв: відьми, кровопивці, чорні кішки, а на чолі цього шабашу була верховна відьма (Баба-Яга).

Вечір почався словами ведучої про історичне походження свята. Після цього відбувалися ігри, конкурси, забави в яких усі присутні брали активну участь. Верховна відьма цілий вечір відкуплялась від злих духів (учасників) смачними солодощами. Завершилося це дійство ритуалом, який назавжди відлякав усіх лихих духів – запальними танцями молоді. 

Можливо, з точки зору християнства, нам важко зрозуміти мотиви святкування такого чудернацького дня. Однак, це теж частина всесвітньої культури, всесвітньої спадщини, традиції та звичаї предків. Та й що поганого, якщо завдяки таким святам діти можуть повеселитись, а молодь – розважитись. Головне навчитись усе правильно сприймати і вміти вчасно зупинитись.

Завідувачка клубу с.Баранне Марія Ясковець



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь