A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2023 06:37
Кількість переглядів: 678

Цьогоріч минає 105 років від 29 січня 1918 року, коли відбулось збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути, яка розташовувалася на 130-му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва. Учасниками битви стали невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки (близько 600 чоловік) і "знаменита" Червона армія Радянської Росії, яка значно перевищувала своїх вимушених супротивників числом, бойовим потенціалом та досвідом.

Результат бою не важко передбачити. У запалі громадянського протистояння, трансформації суспільного і політичного світогляду, в пікових точках переломних моментів, що стали низкою таких подій, які змусили нашу історію зазнати найглибших змін, цей бій ніяк не міг залишитися в забутті.

Історики наголошують на відсутності у широкого загалу населення України в ті часи усвідомлення необхідності державної незалежності, низький рівень національної самоідентичності.

Однак ми бачимо, що наш народ сьогодні, як і 105 років тому, любить свою державу. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він, як і будь-який інший народ, прагне до життя та благополуччя.

Сьогодні, під час російсько-української війни, ми знову платимо високу ціну за нашу незалежність і самобутність. Платимо життям своїх співвітчизників. Молодих, мужніх героїв, які гинуть за наше мирне майбутнє, за нашу вільну і єдину Україну.

Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут» № 15/07 був підписаний 15-го січня 2007-го року.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для нинішніх та майбутніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

 

Крупецький сільський голова                                           Віталій МОШКУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь