A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 09:37
Кількість переглядів: 686

Голокост - це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років та призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом, які панували тоді в фашистській Німеччині – не повинно повторитися!

   В історії людства було безліч «темних» плям, але так відверто, широкомасштабно і цинічно, суспільство ще не падало ніколи. Маніпуляції громадською свідомістю, нездорові ідеї і злочинне замовчування, які супроводжували весь цей жах, не давали тоді повною мірою усвідомити справжній стан речей, і це сумно. Однак все світове співтовариство здригнулося, коли почали відкриватися факти і підтвердження подібних злодіянь, причому в справжніх «промислових» масштабах. Ми не повинні допустити, щоб подібне ще хоч коли-небудь повторилося!

Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади. Близько півтора мільйона євреїв знищено нацистами на території нашої країни. Це – чверть усіх жертв Голокосту, який є злочином проти всього людства.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року, резолюція A/RES/60/7.

Міжнародне співтовариство "беззастережно засуджує всі прояви релігійної нетерпимості, підбурювання, переслідування або насильства щодо окремих осіб або громад, зумовлені етнічним походженням або релігійними віруваннями, де б вони не мали місце", - йдеться в тексті резолюції. Сучасна світова спільнота і майбутні покоління не повинні забувати уроки наших загальнолюдських і трагічних катастроф, інакше зберігається дуже високий ризик повторення подібних трагедій у майбутньому.

У цей день скорботи і пам’яті, ми висловлюємо щирі співчуття нащадкам жертв Голокосту. Цей біль - не забути, а втрати - не заповнити…

Під час повномасштабного вторгнення росії на наші землі, ми знову бачимо нацистські прояви в діях окупантів, які не роздумуючи знищують цілі міста, не шкодуючи навіть дітей, жінок та людей похилого віку… Знищують лише за те, що ми - українці, за те, що відстоюємо незалежність та єдність своєї держави. Однак, наша нація щодня доводить своє право на самобутність, відбиваючи атаки ворога.

Сьогодні, під час російсько-української війни, пам'ять про Голокост набуває ще більш вагомого значення.

Ми повинні зробити все можливе для того, щоб ця страшна трагедія ніколи більше не повторилася! Будемо пам’ятати...

 

 

Крупецький сільський голова                                                       Віталій МОШКУН

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь