A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Щодо вартості обмолоту зернових

Дата: 20.07.2022 15:38
Кількість переглядів: 568

Відділ агропромислового розвитку та екології Дубенської РВА провів розрахунок затрат на обмолот 1 га зернових культур для населення з врахуванням нинішньої вартості матеріально-технічних ресурсів та інших складових витрат. Відповідно до розрахунків, власникам комбайнів рекомендується застосовувати наступні розцінки: при обмолоті зернових великогабаритними комбайнами (СК-5М «Нива») – в межах 4300 грн. за 1 га (43 грн. за 1 сотку), при обмолоті малогабаритними комбайнами іноземного виробництва – 3800 грн. за 1 га (38 грн. за 1 сотку). Вартість обмолоту може змінюватися в залежності від площі зернових, відстані до поля та інших чинників.

Наразі відсутні державні регулятивні механізми, які б визначали сталу вартість вказаної послуги та контролювали її дотримання. Кожен комбайнер бере за обмолот стільки, скільки вважає правильним і вигідним для себе.

Просимо надавачів послуг із обмолоту зернових, враховуючи режим воєнного часу, виставляти розцінки за обмолот зернових згідно рекомендацій відділу агропромислового розвитку та екології Дубенської РВА.

Також, звертаємо увагу власників сільськогосподарської техніки, що надають платні послуги з обробітку землі іншим особам (оранка, комбайнування), які не зареєстровані як фізичні особи-підприємці, зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Крім того, наголошуємо про недопустимість спалювання соломи та інших пожнивних решток, особливо в період збиральних робіт.

 

Виконавчий комітет Крупецької сільської ради

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь