A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Гранти для сільгосптоваровиробників

Дата: 07.07.2022 12:53
Кількість переглядів: 526

01.07.2022 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 "Деякі питання надання грандів бізнесу" якою затверджені Порядки, зокрема: Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства; Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

    Отримувачами грантів мають право бути суб’єкти господарювання — юридичні особи (крім юридичних осіб комунальної форми власності та суб’єктів господарювання державного сектору економіки) та фізичні особи — підприємці, які провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях, на які право власності та/або користування підтверджено належними правовстановлюючими документами.

     Заявку на участь підприємці можуть подати через портал Дія або у відділеннях уповноважених системно важливих банків, перелік яких визначає Національний банк України.

    

     Рішення про надання гранту приймається Мінагрополітики за умови наявності правильно оформленої заявки з додатками (типовий проект та бізнес-план).

 

Для створення  або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства

     Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів з кількістю створених нових робочих місць.

      Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні: не більше 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень — за рахунок гранту, але не більше ніж сума на один гектар насаджень: яблуня, груша, лохина та чорниця  - 400 тис. грн.;вишня,слива, обліпиха, смородина -140 тис.грн.; ліщина велика (фундук) та ліщина звичайна, волоський горіх – 250 тис. грн..; малина – 190 тис. грн..; аґрус, порічка – 150 тис.грн.; ожина, суниця садова, виноград – 225 тис. грн, та не менше 30 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

      Реалізацію проекту висадки насаджень отримувач повинен здійснювати на землях, на які право власності та/або користування підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років.

     За підсумками реалізації проекту висадки насаджень отримувач зобов’язується:

  • створити нові робочі місця для посадки площі (на 25 гектарах) плодово-ягідних насаджень та виноградників: яблуня, груша, вишня, слива, обліпиха - 6/250 постійно працюючих та сезонних працівників; ліщина велика (фундук) та ліщина звичайна, волоський горіх – 5/125 постійно працюючих та сезонних працівників; лохина та чорниця, малина, смородина, аґрус, ожина, порічка – 10/375 постійно працюючих та сезонних працівників; суниця садова – 10/425 постійно працюючих та сезонних працівників, виноград – 10/250 постійно працюючих та сезонних працівників;
  • провадити підприємницьку діяльність після закінчення проекту висадки насаджень протягом не менше п’яти років та здійснювати протягом п’яти років після початку провадження діяльності до державного бюджету платежі у вигляді сплати податків та зборів, зокрема пов’язаних з працевлаштуванням працівників відповідно до проекту висадки насаджень

 

Для створення або розвитку тепличного господарства

      Гранти надаються на будівництво модульної теплиці відповідно до типового проекту орієнтовною площею 2 гектари (не менше 1,6 гектара та не більше 2,4 гектара) з кількістю створених нових робочих місць не менше 40 шляхом будівництва (встановлення) модульної теплиці, придбання засобів виробництва (садивний матеріал, насіння, технологічне обладнання), покриття витрат на їх доставку та введення в експлуатацію.

Реалізацію проекту будівництва модульної теплиці отримувач повинен здійснювати на землях, право власності та/або користування на які підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше семи років.

     Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:для першої 1 000 заявок не більше 70 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, але не більше
7 млн. гривень, не менше 30 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних); для всіх наступних заявок не більше 50 відсотків вартості проекту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, але не більше 5 млн. гривень, не менше 50 відсотків — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

     Отримувач може отримати грант виключно для будівництва однієї модульної теплиці.

      За підсумками проекту будівництва модульної теплиці отримувач зобов’язується:

  • створити щонайменше 40 нових робочих місць;
  • провадити підприємницьку діяльність після закінчення будівництва протягом не менше трьох років та сплачувати протягом трьох років після початку провадження діяльності до державного бюджету платежі у вигляді сплати податків та зборів, зокрема пов’язаних із працевлаштуванням працівників.

Інформуємо, що Міністерством аграрної політики та продовольства України від 06 липня 2022 року № 428 затверджено типовий проект модульної теплиці

      Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» затверджено:

     Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства;

     Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Гранти надаються за умови співфінансування у співвідношенні 70/30 (держава/підприємець)  для першої тисячі учасників, для всіх наступних заявок – 50/50.

 Гранти надаються за напрямами:

  • на створення або розвиток підприємств садівництва, ягідництва, виноградарства (до 400 тис. грн на 1 гектар залежно від культури насаджень);
  • на створення або розвиток тепличного господарства (до 7 млн. грн);

 

Подати заявку з бізнес-планом або планом посадки можна на порталі ДІЯ.

Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 7 років.

 

У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проектом.

Обов’язковою умовою програми є створення нових робочих місць і сплата податків, зборів та обов’язкових платежів.

 

      Рішення про надання гранту за напрямами прийматиметься спеціалістами Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Якщо зацікавила пропозиція і бажаєте взяти участь – повідомте нас зручним для Вас способом до 14 липня 2022 року.

Типовий проект модульної конструкції

Телефони для довідок: 068-060-46-35 - Лідія ОНИЩУК

 050-274-50-59 - Тетяна КОВАЛЬЧУК 

Джерело: https://cutt.ly/sLtQIBF

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь