A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Кожна гривня, сплачена до бюджету, - це реальна допомога ЗСУ

Дата: 24.06.2022 15:47
Кількість переглядів: 173

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області вкотре звертають увагу платників податків Рівненщини на проблемні питання щодо наявності податкового боргу.
Усім відомо, що одним із головних обов’язків, передбачених Конституцією України, є вчасна та у повному обсязі сплата податків. І розвиток села, міста, громади та загалом України залежить від кожного з нас. Це питання є особливо  гострим саме зараз, коли  кожна сплачена гривня до бюджету країни – це наша зброя у боротьбі з агресором! А станом на початок червня 39759 платники податків області мають заборгованість перед зведеним бюджетом у сумі більше 773 млн грн, з якої майже 40% (298, 9 млн грн) - це борги перед місцевими громадами (йдеться в основному про ненадходження до бюджетів громад податку на землю, єдиного податку, податку на нерухоме майно, податку на доходи фізичних осіб та акцизного податку).
Боргують бюджету країни як суб’єкти господарювання, так і громадяни. При цьому, майже 34 тисячі  громадян та 380 юридичних осіб  мають незначні суми податкового боргу – до 3060 гривень.
Враховуючи виклики, які ставляться перед державою в умовах воєнного стану, звертаємося до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу, з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити сплату податкових зобов’язань
Звертаємо увагу, що нормами Податкового кодексу встановлено, що у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок він звільняється від відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.
Але наголошуємо, що це стосується саме тих платників, які не можуть виконувати свої обов'язки!
Вкотре нагадуємо, що в умовах воєнного стану податкова служба максимально лояльна у спілкуванні з платниками податків. Але й представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.
Тож просимо всіх платників Рівненщини бути відповідальними та  своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки та збори до бюджетів усіх рівнів!
Чи можуть платники податків авторизуватися та підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис в Електронному кабінеті?
Платники податків – користувачі Електронного кабінету можуть авторизуватися та підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис. Адже Дія.Підпис – кваліфікований цифровий підпис, який дозволяє авторизуватися, отримати доступ до послуг податкової онлайн та підписати електронні документи.
Отримати послугу Дія.Підпис можна безоплатно через застосунок Дія. Також для підпису доступні «хмарні» КЕП SmartID, Cloud Key, Deposit sign.
 
Чи можна заяву на отримання ліцензії подати через Електронний кабінет?
Підпунктом 17.1.13 п. 17.1 ст. 17 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків має право самостійно обирати спосіб взаємодії з контролюючим органом в електронній формі через Електронний кабінет, якщо інше не встановлено ПКУ.
Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.
Меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє платнику надіслати лист, який містить заяву та документи необхідні для отримання ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та пального, зберігання пального, крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам.
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь