Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення

Дата: 07.05.2022 23:17
Кількість переглядів: 520

День пам’яті та примирення – свято і світле, і сумне одночасно. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у цій страшній війні. Скільки життів забрала війна, скільки доль зруйнувала! Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Нема жодної сім’ї в Україні, якої не торкалась війна своїм чорним крилом.

Як відомо, 7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23:01. З цієї нагоди цього дня в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Цей день встановлений задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих.

Висловлюю безмежну вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу. Низький уклін вам за це! Бажаю всім захисникам Вітчизни міцного здоров’я на довгі літа, щастя, злагоди та мирного неба над головою вам і вашим родинам.

Сьогодні, у час страшної для нас, українців, темряви, – кровопролитної війни XXI століття, розв’язаної російським агресором, низько вклоняємося до ніг синам українським, нашим захисникам, котрі зі зброєю в руках боронять нашу свободу і незалежність, нещадно б’ють ворога на сході та півдні України задля перемоги, задля миру на нашій землі, за майбутнє наших дітей, за майбутнє нашої України!

Все буде Україна!

Слава Україні! Героям слава!

Крупецький сільський голова                                              Віталій МОШКУН

 

Фото без опису

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь