A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

ДУБЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР №3 Філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області І Н Ф О Р М У Є

Дата: 21.02.2022 12:11
Кількість переглядів: 1676

                       

ДУБЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР №3

Філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області

І Н Ф О Р М У Є

Проблема злочинності неповнолітніх завжди актуальна для суспільства, адже від того, як вона вирішується залежить моральний клімат у суспільстві в цілому. Якщо раніше підліткова злочинність була вуличною, то тепер неповнолітні скоюють злочини в чужих приміщеннях, у транспорті, за місцем навчання та навіть за місцем свого проживання. Позбавлені можливості організовано проводити своє дозвілля, неповнолітні часто потрапляють у сферу інтересів кримінальних осіб, які залучають їх до злочинної діяльності. Правопорушення як дія, для неповнолітніх досить часто є проявом сміливості та самоствердження. І під час скоєння правопорушень, діти навіть не замислюються про наслідки своїх протиправних дій.

Одним із основних завдань органу пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Пробацію щодо неповнолітніх орган пробації здійснює спільно зі службами у справах дітей, центрів соціальних служб, сектором ювенальної превенції та іншими установами та закладами, які забезпечують соціальний захист і профілактику правопорушень. Громадський вплив і контроль за поведінкою неповнолітніх суб’єктів пробації дозволить досягти мети виправлення та ресоціалізації, формування у них стійкої мотивації до змін, відмови від кримінальної поведінки, розуміння переваг загальнолюдських цінностей.

 18.02.2022 року, з метою більш тісної співпраці, щодо покращення індивідуально-профілактичної та соціально-виховної роботи із неповнолітніми суб’єктами пробації, начальником Дубенського районного сектору №3 Віктором Гаврилюком, було проведено робочу зустріч з тимчасово виконуючим обов’язки начальника Служби у справах дітей Крупецької сільської ради Дубенського району Рівненської області, Марією Пастух.

В ході зустрічі оговорювались питання взаємодії сторін щодо надання допомоги або послуг, неповнолітнім суб’єктам пробації, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі або звільнені від відбування покарання з випробуванням та перебувають на обліку Дубенського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області, спрямованих на мінімізацію виявлених криміногенних потреб неповнолітніх суб’єктів пробації (житло, освіта, робота, матеріальне становище, зловживання алкоголем, стосунки з рідними та близькими та у суспільстві). 

По завершенню зустрічі було узгоджено основні напрями взаємодії сторін та укладення в подальшому меморандуму про співробітництво.

 

Начальник Дубенського

районного сектору №3           Віктор Гаврилюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь