A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Зміни до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств

Дата: 10.10.2021 22:25
Кількість переглядів: 2598

Зміни до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств

Дубенський відділ камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Рівненській області інформує, що Державна податкова служба України у листі від 27.09.2021 № 21953/7/99-00-21-02-01-07 надала роз’яснення щодо змін до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

У листі зазначено, що наказом Міністерства фінансів від 04.06.2021 р. №317 внесено зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, зокрема до основної частини декларації  та додатків ПН, РІ та АМ.

Так, у новому рядку 7.1  необхідно відображати інформацію у разі здійснення діяльності нерезидентом на території України через постійне представництво, з урахуванням прийнятих змін до пп. 133.2.2  та пп. 141.4.7 Податкового кодексу України. Також уточнено, що у разі здійснення нерезидентом діяльності на території України через постійне представництво зазначається код за ЄДРПОУ такого постійного представництва. У разі, якщо нерезидент має кілька постійних представництв в різних регіонах України,  нерезидент визначатиме оподатковуваний прибуток окремо по кожному такому постійному представництву і окремо складатиме та подаватиме податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за неосновним місцем свого обліку, по місцезнаходженню таких постійних представництв.

 У додатках до Декларації вносяться такі зміни:

- у додаток ПН - щодо можливості відображення інформації про нерезидента, який є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу із джерелом походження з України у разі застосування відповідно до ст. 103 Податкового кодексу положення міжнародного договору України з країною, резидентом якої є відповідний бенефіціарний (фактичний) отримувач (власник) такого доходу. А саме "Відмітку про відсутність статусу юридичної особи" доповнено новою позицією.

- у додаток РІ – щодо:

- виключення різниці, на яку збільшується фінансовий результат до оподаткування, – на суму витрат, понесених платником податків при здійсненні операцій з нерезидентами, якщо такі операції не мають ділової мети;

- доповнення новою різницею щодо збільшення фінансового результату до оподаткування податкового (звітного) періоду на суму витрат, пов’язаних із виконанням умов договору про надання бюджетного гранту, понесених у поточному звітному періоді за рахунок таких грантів (але не більше суми таких грантів) та включених до складу витрат поточного звітного періоду відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності;

- доповнення новими різницями щодо зменшення фінансового результату до оподаткування податкового (звітного) періоду:

- на суму отриманої одноразової компенсації суб’єктам господарювання відповідно до Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та включеної до складу доходів звітного періоду відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності (пункт 54 підрозділу 4 розділу ХХ Податкового кодексу);

- на суму списаних штрафних санкцій і пені відповідно до пункту 23 та списаного податкового боргу відповідно до пункту 24 підрозділу 10 розділу XX Кодексу та включених до складу доходів звітного періоду відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності (пункт 54 підрозділу 4 розділу ХХ Кодексу);

- у додатку АМ після рядка за кодом А17 доповнено новим рядком КП такого змісту "Капіталізовані проценти, включені до собівартості необоротних активів ".

Платникам податку на прибуток підприємств необхідно подавати декларацію за оновленою формою починаючи з січня 2022 року за звітний період 2021 рік.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь