A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

ПЕНІТЕНЦІАРНА ПРОБАЦІЯ – ПОВЕРНЕННЯ В СУСПІЛЬСТВО

Дата: 09.04.2021 09:19
Кількість переглядів: 2416

ПЕНІТЕНЦІАРНА ПРОБАЦІЯ – ПОВЕРНЕННЯ В СУСПІЛЬСТВО

 

   06.04.2021 року проведено робочу зустріч з головою Крупецької сільської ради Віталієм Мошкуном та начальником Радивилівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області майором внутрішньої служби Віктором Гаврилюком.

Фото без опису

   В ході зустрічі було обговорено питання повноважень уповноважених органів з питань пробації за напрямом пенітенціарної пробації. Оскільки, соціальна адаптація осіб, звільнених від відбування покарання, є одним із важливих напрямів не тільки профілактики вчинення нових злочинів цією категорією осіб, а й профілактики злочинності в цілому. Для засуджених, адаптація до життя на волі в сучасних умовах може бути досить складною. З’являються такі труднощі, як: побутова невлаштованість, відсутність житла, значні складнощі у працевлаштуванні та інші проблеми у відновленні свого соціального статусу та поверненні до нормальних умов життя призводять до того, що особи, які звільнилися з установ виконання покарань, знову стають на кримінальний шлях, через що підвищується рівень ризику вчинення правопорушень.

   Так в України з 2015 року запроваджено пенітенціарну пробацію, що відповідно до ст. 11 Закону України «Про пробацію» полягає в підготовці осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою трудового і побутового влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місцем проживання.

   Заходи пенітенціарної пробації здійснюються органом пробації спільно з державними органами та органами місцевого самоврядування, за місцем, яке обрав засуджений для проживання після звільнення, на підставі звернення адміністрації установи виконання покарань де особа відбуває покарання, та сприяє їм,  у: визначенні місця проживання після звільнення; влаштуванні до спеціалізованих установ для звільнених; госпіталізації до закладів охорони здоров’я осіб, які потребують стаціонарної медичної допомоги; працевлаштуванні працездатних осіб. Така допомога полягає у належному «поверненні» такої особи до соціуму після тривалої чи короткострокової ізоляції від суспільства. По завершенню робочої зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальшої дієвої співпраці по даному напрямку.

 

 

Начальник Радивилівського

районного сектору      Віктор ГАВРИЛЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь