A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Інформація стосовно процедури проведення огляду бджолосімей на пасіках та вартості за послуги

Дата: 22.02.2021 12:06
Кількість переглядів: 4470

Інформація стосовно процедури проведення огляду бджолосімей на пасіках

та вартості за послуги

 

Фото без опису

      Відповідно до статті 13 Закону України «Про бджільництво», з метою обліку пасік та здійснення лікувально-профілактичних заходів на кожну пасіку видається ветеринарно-санітарний паспорт. Кількість бджолиних сімей, що може утримуватися юридичними та фізичними особами, не обмежується. Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевих органах самоврядування або в сільських, селищних, міських радах. 

      Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 №96  (у редакції наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26 січня 2016 року №180): Розміри плати за послуги, які надаються регіональними службами ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2016 року за № 244/28374 плата за видачу ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку стягується установами , що входять до сфери управління Держпродспоживслужби, в розмірі 50грн.88 коп.

      Зазначена сума коштів стягується незалежно від кількості бджолиних сімей, що утворюються юридичними або фізичними особами, а виданий заявнику ветеринарно-санітарний паспорт пасіки засвідчує факт її реєстрації. Ветеринарно-санітарний паспорт пасіки видається районною державною лікарнею ветеринарної медицини на пасіку незалежно від форми її власності. У паспорті мають бути відображені: характеристика пасіки, її ветеринарно-санітарний стан, епізоотична обстановка, дані лабораторних досліджень, результати проведених лікувально-профілактичних заходів. Паспорт підлягає заміні на новий після заповнення всіх його розділів, а також при зміні власника пасіки. Даний порядок затверджено наказом Міністерства аграрної політики України та Української академії аграрних наук 20.09.2000 №184/82, затверджено в Міністерстві юстиції України 23 жовтня 2000р. №736/4957.

       Відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 14.06.2018 року №602-113-12/4087 щодо реєстрації пасік, розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України  від 11.06.2018 року №67 державна реєстрація є обов’язковою для суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл.

      Реєстрація здійснюється на безоплатній основі. Власнику пасіки треба подати заяву до Радивилівського районного управління (за адресою вул.Тиха,82, м.Радивилів) та детальну інформацію про вид діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь