A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

До відома суб’єктів підприємницької діяльності!

Дата: 10.12.2020 16:28
Кількість переглядів: 2118

Фото без опису

Повідомляємо, що сьогодні,  10.12.2020 року, набрав чинності Закон України № 1071-IX від 04.12.2020 «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

Цей Закон спрямований на підтримку у 2020-2021 роках застрахованих осіб та надання допомоги суб’єктам господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

Закон передбачає:

  1. Надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам (найманим працівникам ФОП та/або ФОП) у розмірі 8000 гривень. При цьому застрахована особа, що має право на отримання зазначеної допомоги, має бути найманим працівником суб’єкта господарювання, основний вид економічної діяльності якого заявлений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 31 жовтня 2020 року та відповідає визначеним у Переліку видів економічної діяльності, або фізичною особою - підприємцем, основний вид економічної діяльності якого заявлений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань станом на 31 жовтня 2020 року та відповідає визначеним у Переліку видів економічної діяльності.
  2. Надання одноразової матеріальної допомоги юридичним особам для виплат найманим працівникам, щоб не скорочувати їх під час дії карантину. Розмір одноразової матеріальної допомоги визначається пропорційно робочому часу працівника, якого скорочено або заплановано скоротити, у тому числі через простій, та не може перевищувати восьми тисяч гривень на одного працівника.
  3. Надання одноразової компенсації суб’єктам господарювання з метою відшкодування витрат, понесених на сплату єдиного внеску (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Розмір одноразової компенсації становитиме середньомісячну суму ЄСВ з розрахунків останніх 10 місяців. Компенсація не надаватиметься, якщо з ЄСВ є заборгованість.

 

Виплата одноразової матеріальної допомоги та/або відшкодування застрахованим особам здійснюється на підставі заяви застрахованої особи, поданої в електронній формі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг або додатку «Дія».

 

 

Додатково повідомляємо, що у триденний строк із дня набрання чинності  цього Закону Кабінет Міністрів України затвердить та опублікує Порядок надання одноразової компенсації підприємцям, які призупинять свою діяльність через карантинні заходи та  Перелік видів економічної діяльності, де буде зазначено види діяльності, які підлягають відшкодування та сам механізм надання одноразової допомоги.

Крім того, цей Закон передбачає продовження дії ліцензій закладів громадського харчування на продаж алкоголю на період карантину, а також протягом трьох місяців після його закінчення. Документи дозвільного характеру продовжують дію на період карантину та протягом трьох місяців після його закінчення. Продовжується й строк дії договорів оренди державного та комунального майна, які закінчуються у період карантину, та протягом одного місяця з дня його закінчення. Не нараховується та не сплачується плата за оренду державного або комунального майна суб’єктами господарювання, діяльність яких була заборонена/обмежена на період встановлення карантину. 

 

З повним текстом Закону України № 1071-IX від 04.12.2020 можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1071-20#Text.

 

 

Також набрав чинності Закон України № 1072-IX від 04.12.2020 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Документ передбачає низку податкових стимулів для громадян, малого й середнього бізнесу на період оголошення карантину.

Зокрема, платники єдиного податку І групи звільняються від сплати єдиного податку та ЄСВ за себе за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року.

Також до 29 грудня 2021 року відстрочено погашення податкового боргу (без нарахування штрафних санкцій та пені, а застосовані (нараховані) штравні санкції  коригуються до нульових показників) платників податків – фізичних осіб, зокрема самозайнятих осіб, що в загальній сумі не перевищує 6800 грн.

Також списується податковий борг платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за всіма податками та зборами не перевищує 3060 грн.

 

З повним текстом Закону України № 1072-IX від 04.12.2020 можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1072-IX#Text.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь