A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

«Хай з колядою і кутею Різдво приходить в кожний дім»

Дата: 23.01.2018 16:05
Кількість переглядів: 909

Фото без опису«Хай з колядою і кутею Різдво приходить в кожний дім»

З приходом зими до кожного із нас приходить відчуття ейфорії новорічних і різдвяних свят, які несуть з собою чимало радощів і надій, вселяють віру у краще майбутнє.

19 січня, мабуть, запам’ятається нашим односельцям як день любові до ближнього, наповнений турботою і теплом. Цього дня у приміщенні опорного закладу «Крупецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» бібліотекарем ПШБ села Крупець Оленою Бугайкіною спільно з директором центру з надання соціальних послуг Євгенією Олійник  була проведена святкова зустріч для людей з обмеженими можливостями.

Зустріч, оповита щирим душевним теплом,  об’єднала людей, які довго не бачились, та чиї життя  є прикладом мужності, терпіння і витривалості. Серед них – директор Срібненської школи Галина Рудишина, справжній майстер своєї справи, досвідчений керівник, володарка знаків «Відмінник освіти» і «Василь Сухомлинський». Її слова, звернені до присутніх, наповнені смаком гіркого полину, і, разом з тим,  непохитною вірою у власні сили, почуттям гордості за досягнуті успіхи і перемоги, вселяли  надію.

Червоним і чорним кольорами, зіткані зі смутку і радощів водночас, вражали своєю яскравістю оригінальні вишиванки Людмили Кухарук, майстрині народного декоративно-прикладного мистецтва, знаної не лише на Радивилівщині, а й на Рівненщині. Вишиванки, у яких не лише колорит Волинського краю, а й звивисті стежини  людської долі, милували око присутніх у залі.

Фото без описуГотуючись до зустрічі,  організатори глибоко усвідомлювали, що лише добротою відігріваються серця тих,  хто втратив здоров’я. Свідченням цього стала різноманітна і насичена програма дійства, яка супроводжувалась невимушеною доброзичливою атмосферою.

Увазі присутніх було представлено вертеп у виконанні учасників Крупецького центру дитячої та юнацької творчості «Креатив»  (керівник Б. Бабак), авторська поезія місцевої поетеси Раїси Хомяк, виступи дитячого колективу села Баранне  (Н.Мазепа), колядки у виконанні самодіяльного аматорського ансамблю «Вишиванка» села Ситне (Н. Кощук), пісні жіночого вокального ансамблю «Чарівниця» БК села Крупець ( М.Кундеус), легенда у виконанні Віки Мандини, гуморески у виконанні Селевонюка Артема та Супрунчука Назара, вірш  у виконанні Вадима Котика.  У своїх віршах і піснях виступаючі бажали здоров’я, життєвого оптимізму і людського щастя.

На завершення хочеться висловити вдячність меценатам: С.Саюк, С.Воронюк, В.Гузінському, І.Воронку, Т.Юзв’як, Л.Гулійчук, В.Марковичу,   усім причетним до організації і проведення заходу, і тим, хто опікується людьми з особливими потребами, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги — прояв людяності та любові до ближнього.

Маємо надію, що кожний з нас не лише раз у рік буде згадувати про людей з особливими потребами, аби  висловити їм свою повагу, а щоденно допомагатиме тим, хто так цього потребує.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь