A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

До уваги суб’єктів господарювання!

Дата: 27.01.2020 17:06
Кількість переглядів: 656

 

 

Інформація

щодо непримустимості допуску до роботи найманих працівників

без оформлення трудових відносин

Фото без опису

 

   Неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин – одна із актуальних тем сьогодення.

  Офіційне працевлаштування – це гарантія соціальної захищеності працівника. Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу по безробіттю, гарантії за колективним договором, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення.

   Конституція України  гарантує кожному громадянину право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом (стаття 43).

   Одночасно, Кодекс законів про працю України регулює трудові відносини всіх працівників та вказує на єдиний спосіб реалізації права на працю громадянами — укладення трудового договору на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою.

  В рамках заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування виконавчим комітетом Крупецької сільської ради до 30 січня 2020 року проводиться масштабна інформаційна та роз’яснювальна кампанія. Під час здійснення кампанії надається інформація щодо переваг легальної зайнятості, вимог належного оформлення трудових відносин, визначення умов трудового договору, які варто передбачати у кожному конкретному випадку, особливостей залучення до роботи неповнолітніх осіб, правил прийняття на роботу сезонних та тимчасових працівників, притягнення до відповідальності за використання незадекларованої праці.

   Виконавчим комітетом Крупецької сільської ради надаються консультації  та роз’яснення стосовно застосування норм чинного законодавства у сфері торгівлі, із тимчасового розміщення та організації харчування, інформаційна та роз’яснювальна робота про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь