A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Третій фестиваль «Крупецькі гостини» став святом миру, добра, святом єднання!

Дата: 24.09.2019 20:41
Кількість переглядів: 1391

 

 

   Святкового суботнього дня на теренах крупеччини відбувся  традиційний щорічний фестиваль «Крупецькі гостини», який  хлібом і сіллю, теплом українським втретє радо вітав своїх шанувальників на Крупецькій Землі.  

   Фестиваль – це завжди свято миру і добра, краси і творчості, радощів і позитиву, а ще – це неповторність і щирість спілкування.

Цього року це дійство співпало з  християнським  святом Різдва Пресвятої Богородиці,  днем, коли весь світ з глибокою любов’ю і вдячністю славить народження Пресвятої Матері Божої.

   На початку фестивалю  прозвучав гімн Крупецької громади у виконанні вокального ансамблю «Чарівниця» БК села Крупець.

   Кожна добра справа розпочинається з Божого благословення. На мир і добро, світлі і чисті помисли та добрі справи благословив усіх присутніх благочинний протоієрей Ігор Данилюк.

   З вітальним словом, світлими побажаннями до присутніх звернувся Крупецький сільський голова Віталій Мошкун, який у своєму виступі зазначив, що у Крупецькій громаді завжди шанують тих, хто плекає врожаї на родючих полях нашого краю, та, що недаремно фестиваль проводиться восени, у пору стиглого колосся, золотавих хлібних полів.

   Разом з тим, сільський голова висловив глибокі переконання та міцну віру у поступальні кроки громади  вперед.

   Упродовж фестивалю щирі слова вдячності були адресовані шанованим та благородним людям, які, насамперед, дбають про найцінніший скарб у світі – Людину та у невтомній праці щоденно зміцнюють потенціал нашої громади, нашим спонсорам і меценатам, а саме:  заслуженому працівнику сільського господарства України, директору  ТзОВ «Агролан» Варфалюку Володимиру Олексадндровичу, директору ТзОВ «Птахофабрика Крупець» Варфалюку Вадиму Володимировичу, директору ТзОВ «Крупецький комбікормовий завод»  Варфалюку Сергію Володимировичу;  директору ТзОВ «Радивилівмолоко» Грисюку Сергію Анатолійовичу та засновнику підприємства Грисюку Анатолію Івановичу, депутату обласної ради.

   Адже, усім відомо, що сьогодні потужно працюють та ідуть в ногу з часом – багатогалузева Агрокорпорація «Крупець», що  десятиліттями успішно утверджує і розвиває європейські стандарти та  ТзОВ «Радивилівмолоко»,  що є одним із лідерів серед західноукраїнських виробників.

   Приємно, що Вадим Володимирович та Сергій Анатолійович були почесними гостями фестивалю, яких, за доброю українською традицією, гостинно зустрічали хлібом і сіллю. Учасники фестивалю щирими оплесками дякували гостям, чиї  теплі вітальні слова, звернені до глядача, були наповнені змістом, щирістю і любов’ю.

   Подарунком для шанованих людей на знак глибокої поваги і вдячності, за вагомої підтримки яких і відбувався захід, звучала пісня «Калиновий край» у виконанні тріо у складі Тетяни Мамчур, Зої Котик та Андрія Мандзюка.

   Концертна програма заходу була насиченою і різноманітною.

   Добрий настрій, незабутні враження дарували глядачам творчі колективи та окремі виконавці нашої громади, а саме: вокальний ансамбль «Чарівниця» БК села Крупець,  народний фольклорний етнографічний ансамбль села Ситне «Вишиванка», вокальний ансамбль «Вербиченька» клубу села Михайлівка;  вокаліст Андрій Мандзюк; запрошені  гості Демидівської, Мирогощанської, Козинської, Тараканівської громад.

   Відрадно, що участь у третьому фестивалі «Крупецькі гостини» цьогоріч взяли участь художні колективи клубів сіл: Митниця, Пляшівка, Хотин; народний аматорський колектив української пісні клубу села Іващуки.

   Незабутні миті зустрічі з прекрасним дарували глядачеві вихованці Радивилівської школи мистецтв – дует бандуристів у складі Оксани Кошельник та Анастасії Яременко;  гітарист Михайло Процько, акордеоніст Вікторія Дуля.

   До болю щеміло у серці від мелодії дивовижної ніжності скрипки, брали у полон її магічні звуки, які майстерно народжувалися у руках справжнього професіонала, безмежно закоханої у музику людини, Віри Бохонко, викладача Радивилівської школи мистецтв.

   Окрасою заходу стали наші найменші, найчарівніші його учасники – маленькі, жовтенькі, пухнасті курчатка, вихованці Купецького закладу дошкільної освіти «Вишенька», які у запальному танці курчаток подарували глядачеві веселий настрій, викликали гаму почуттів у кожного глядача. Наші оригінальні курчатка, хоч дуже ще маленькі,  з радістю взяли участь у дефіле дитячого костюмчика, за що отримали подарунки від меценатів і спонсорів.

   Для тих, хто полюбляє спортивне бойове мистецтво, – вперше на нашій сцені продемонстровано показовий виступ вихованців  спортивного клубу «Кіокушин карате» села Добривода  (керівник – Рудольф Гільдерман; почесний гість – Президент Всеукраїнської Федерації «Український альянс «Кіокушин карате», бранччіф України – Олег Лесик).

   Усіх учасників фестивалю, безсумнівно,  привела на сцену любов до пісні, танцю, музики, спорту, дивний світ  та мова яких, зрозуміла кожному, кликали за собою, полонили серце і душу, несли у суттєво нереальний світ.

   Усі творчі художні колективи було знову ж таки нагороджено подяками Крупецької сільської ради та цінними подарунками від меценатів і спонсорів – Агрокорпорації «Крупець» та ТзОВ «Радивилівмолоко».

  Нагородження учасників сільським головою повсякчас супроводжувалось аплодисментами активного та щирого глядача.

   Паралельно з концертною програмою на спортивному майданчику Крупецької школи проходили різноманітні спортивні конкурси, розваги: арт-майданчик сімейної творчості; дегустація твердого сиру та молочної продукції від наших меценатів; діяли фотозони та ресторація просто неба.

   Відрадно, що вперше на фестивалі пройшов парад  дитячих візочків,  оформлених у пташиній тематиці «Я – дитина із яйця».

   Переможців усіх конкурсів також  нагороджено подарунками від спонсорів та меценатів – Агрокорпорації «Крупець» та ТзОВ Радивилівмолоко».

   Цікавим та захоплюючим видовищем для присутніх на фестивалі став кулінарний майстер-клас з приготування гігантського омлету сільського голови Віталія Мошкуна.

   Поволі стихали останні акорди музики, змовкали прощальні слова  віршів, що несли  у душі учасників свята поезію, романтику, вогонь творчості, тепло і доброту…

    На завершення фестивалю слова вдячності були спрямовані гостям, усім учасникам фестивалю, які  завітали на свято, залишивши життєву круговерть. А це означає, що люди свято бережуть і цінують українські традиції, традиції  свого краю, у якім кожен покликаний робити великі і благородні справи на користь нашої громади, на користь своєї Батьківщини, а відтак,  творити добро, щоб залишити  добрий слід по собі.

   Наостанок ведучі свята висловили сподівання нової зустрічі на  четвертому фестивалі-ярмарку «Крупецькі гостини», побажання усім присутнім любові і миру у кожну родину.

       Щира подяка організаторам свята – сільському голові Віталію Мошкуну, працівникам сільської ради, начальнику відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Миколі Сові, працівникам відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, адміністрації Крупецької ЗОШ І-ІІІ ст., працівникам закладів культури, усім небайдужим, причетним до організації і проведення фестивалю людям!!!

 

Ведучі свята

Зоя Стоцька

Ігор Росоловський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь