A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Листя спалив - гроші заплатив!

Дата: 04.09.2019 09:21
Кількість переглядів: 422

 

    Восени громадяни почали активно поратися біля будинків та на городах, спалюючи картоплиння, суху траву та листя. При спалюванні сухої рослинності виділяються шкідливі речовини, які «засмічують» організми наших дітей, сусідів та всіх мешканців – це негативно впливає на стан дихальних шляхів, виникають астматичні захворювання, захворювання щитовидної залози та ін.. Також це завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу.

    Тому, шановні жителі Крупецької ОТГ, під час прибирання своїх присадибних ділянок і городів Крупецька сільська рада наполегливо просить утримуватися від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою, тощо. Нагадуємо, що це заборонено законодавством України та передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

    Спалювання рослинних залишків є порушенням державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – відповідно до ст.. 152 КУпАП тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень  і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.

    Відповідаючи на питання: «А що ж треба робити з опалим листям і залишками рослинності?» можна сказати, що найбільш «дружнім» у відношенні до довкілля є компостування.

    Прохання до небайдужих мешканців: якщо ви виявили осіб, які незаконно спалюють листя і залишки рослинності на своїх присадибних ділянках і городах – зверніться до сільської ради, щоб порушника було притягнуто до відповідальності.

 

Давайте запобігати вогняному лиху разом!

 

 

Виконавчий комітет Крупецької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь