A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

«Рідну землю, де живемо, Україною зовемо» – під таким гаслом погожого серпневого дня у неділю, у селі Срібне Крупецької громади відзначали День Незалежності України

Дата: 27.08.2019 16:25
Кількість переглядів: 727

 

     В усі віки безцінним скарбом будь-якої країни були люди, їх добрі справи і відкрите гостинне серце. Саме такі люди у нас на крупеччині – щирі і працьовиті,  у яких з діда-прадіда закладена любов до рідної землі. Справді, як можна не  закохатися, не прикипіти серцем до цього рідного, милого серцю   мальовничого куточка нашої неосяжної України.  

   

     «Ой з нашого роду не качайте воду» – таким музичним твором у виконанні Андрія Мандзюка була відкрита завіса свята.

   Колоритне, в національних кольорах дійство через свою автентичність було цікавим і неповторним, адже проходило у піднесеній урочистій атмосфері, що знайшло своє відображення у щирих оплесках небайдужого вдячного глядача.

     Тендітно торкалися душі чарівні звуки мелодій різного жанру жіночого вокального ансамблю Крупецького БК «Чарівниця», дуету у складі Тетяни Мамчур та Андрія Мандзюка, тріо «Сяйво» у складі Тетяни Мамчур, Зої Котик та Андрія Мандзюка.

     Окрасою заходу стали пісні наймолодшого учасника Владислава Степалюка, а також Карини Кошельник і Юлії Богуславської, Варвари Мазеін  і Анастасії Руцької, Анастасії Червоної і Марії Червоної – вихованців гуртків Крупецького БК (керівник – Марія Кундеус).

     Талановиті аматори сцени щедро дарували мешканцям села та  гостям чудові поетичні рядки,  неповторні українські народні мелодії, сповнені любові, поваги і  шани до  Батьківщини, які увібрали у себе блакить високих голубих небес, золото  хлібних українських  полів, зелень смерекових карпатських лісів, спів дзвінкоголосого соловейка.

     Запалили радість серця та підбадьорили глядача гуморески Павла Глазового, які читала Юлія Богуславська, а також гумористична інсценізація у виконанні Варвари Мазеін і Ярослави Руцької, читців Крупецького БК (керівник – Марія Кундеус).

       Цього дня радість єдналася з жалем і смутком, адже, на знак пам’яті про  героїв України,  шани матерям загиблих воїнів, молодим вдовам звучали музичні композиції: пісня-реквієм «Заплакало небо» та «У лісі під дубом столітнім», пронизані невимовним щемом, болем безповоротної втрати, відчаєм та скорботою за пролиту кров молодого цвіту вкраїнського, за вічні сльози сивих матерів.

       Загиблих героїв України вшанували хвилиною мовчання.

       Уміють на крупеччині шанувати історію, цінувати народні традиції, ветеранів війни та праці, а тому ведучі свята Мирослава Дузінська та Андрій Мандзюк згадали тих, хто творив минуле і тих, хто творить сьогодення. І ми по праву пишаємося ними.

       Так уже влаштоване наше життя – все, що має початок, має своє закінчення. Отож, по завершенню святкового концерту зі щирими вітаннями та побажаннями миру і добра, оптимізму і віри у щасливе майбутнє України до аматорів сцени та глядачів звернулася директор Срібненської школи Галина Рудишина. До вітання також долучилися: колишній керівник народного фольклорного ансамблю села Надія Перетятко, майстриня-вишивальниця Людмила Кухарук та Марія Пахай.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

   

 

    

     Слова глибокої вдячності  адресуємо організаторам свята:  Марії Кундеус, Андрію Мандзюку, усім причетним до його проведення людям.

     Окреме спасибі ведучим Мирославі Дузінській і Андрію Мандзюку; вокальному ансамблю Крупецького БК «Чарівниця»;  солістам та дитячому вокальному колективу БК за подаровані яскраві емоції і незабутні враження(керівник – Марія Кундеус).

     Дякуємо також  усім, хто завітав на свято, усім, хто був з нами!

     Наостанок хочеться сказати закличними словами: «Тож любімо свою Батьківщину, цінуймо її та, неодмінно, у подумах, у щоденній праці повертаймося до неї. Нехай цей пульс часу збережеться у святковій зустрічі, стане звітом нащадкам, мудрим словом до них, порадою і заповітом, як берегти ту землю на якій народився, живеш і працюєш».

 

 

                                                                         Зоя Стоцька,

                                        головний спеціаліст з питань освіти

                                      відділу освіти, культури, туризму,

                                                     молоді та спорту Крупецької сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь