A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Оголошення! До відома мешканців Крупецької ОТГ!

Дата: 02.05.2019 10:04
Кількість переглядів: 808

Фото без опису

 

 

 

З початком періоду масового проведення польових робіт почастішали випадки аварійних вимкнень високовольтних ліній електропередачі напругою 35 - 750 кВ внаслідок порушення жителями населених пунктів, біля яких проходять такі лінії, "Правил охорони електричних мереж" (затверджені постановою Кабінету Міністрів України № 209 від 4 березня 1997року). Аварійні вимкнення ЛЕП призводять до значних збитків в народному господарстві України, а низові пожежі під лініями електропередачі - до порушення роботи магістральних електричних мереж і об'єднаної електроенергетичної системи України в цілому. Аварійні вимкнення ЛЕП, спричинені низовими пожежами, часто призводять до трагічних нещасних випадків через які страждають люди.

Найпоширенішими порушеннями вимог «Правил ...», що спонукають до виникнення аварійних ситуацій на ЛЕП, є розкрадання конструкцій металевих опор ПЛ, спалювання сухої трави, стерні чи порослі, виконання робіт з використанням габаритної (висотою більше 4,5 м) сільськогосподарської, землерийної, вантажопідйомної техніки в охоронних зонах ПЛ, в тому числі без­посередньо під дротами ліній електропередачі.

«Кодекс України про адміністративні правопорушення» статтями №77 та № 99 передбачає відповідальність землекористувачів за перебування земель в пожежонебезпечному стані та за розпалювання на них неконтрольованого вогню в т.ч. в охоронній зоні ПЛ.

Звертаємо Вашу увагу на те, що "Правила ..." встановлюють охоронні зони вздовж повітряних ліній електропередачі у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, які віддалені по обидві сторони від крайніх проводів лінії при невідхиленому їх положенні на віддаль: 15 м. - для ЛЕП 35 кВ; 25 м. - для ЛЕП 220 кВ; 30 м. - для ЛЕП ЗЗОкВ; 40 м. - для ЛЕП 750 кВ.    

В охоронних зонах повітряних ліній електропередач, з метою їх захисту населення від нещасних випадків, категорично забороняється:

 

• будувати житлові, громадські будівлі, розташовувати АЗС, сховища ПММ;

  • складати дрова, корми, скирдувати солому та зберігати інші

матеріали;

  • влаштовувати звалища;
  • розпалювати вогнища (спалювання соломи, хмизу та інших

матеріалів);

  • проводити інші дії, які можуть привести до пошкодження ПЛ.

 

В межах охоронної зони ЛЕП без письмової згоди енергопідприємства, у віданні якого перебуває ЛЕП, а також без присутності його представника забороняється здійснювати вирубку дерев, проїзд машин і механізмів загальною висотою з вантажем або без нього від землі понад 4,5 м.

 

Директор Рівненського РЕЦ                                        В. Друзь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь