A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

До уваги керівників підприємств, установ, організацій, приватних підприємців та усіх жителів населених пунктів сільської ради!

Дата: 12.04.2019 16:12
Кількість переглядів: 906

 

І в котре про благоустрій …

Фото без опису

       Рішенням виконавчого комітету Крупецької сільської ради №74 від 27 березня 2019 року наданні повноваження щодо складання приписів та протоколів про адміністративні правопорушення, передбаченні статтями 152, 153,154 Кодексу України про адміністративні правопорушення, спеціалісту І категорії відділу земельних відносин, екології, благоустрою.

       Типові правила благоустрою території населеного пункту затверджені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  27.11.2017 № 310. Ці Правила містять загальнообов’язкові на території сільської ради норми, за порушення яких наступає відповідальність згідно ст. 42 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

       Враховуючи непросту ситуацію, що склалась в населених пунктах сільської ради, насамперед зі сміттям на вулицях, хочеться нагадати деякі Типові правила благоустрою.

        До уваги мешканців приватного сектору: В першу чергу, мешканці приватного сектору зобов’язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані. Наявність біля двору будматеріалів, піску, гравію чи дров вважається порушенням правил благоустрою. На території населених пунктів сільської ради  проводяться обстеження вулиць, провулків та інших громадських місць з ціллю встановлення фактів порушення Типових правил благоустрою населеного пункту. У таких випадках уповноважена особа не одразу складає протокол про адміністративне порушення, а обмежується лише приписом. Після цього, упродовж вказаного у приписі терміну, громадянин має привести прибудинкову територію у відповідність до санітарних норм. Якщо ж цього не буде зроблено – складається протокол про адміністративне правопорушення і передається на розгляд до адмінкомісії при виконкомі сільської ради.

        Що треба пам’ятати керівникам організацій: Керівники підприємств, організацій, установ всіх форм власності, медичних та навчальних закладів, фізичні особи, приватні підприємці зобов’язані:- підтримувати чистоту і порядок на вулицях сіл та земельних ділянках, наданих їм у користування або власність;- заключати договори з комунальною службою сільської ради на вивіз твердих побутових відходів із своїх територій і приміщень;- регулярне знищення бур’янів, скошення трави заввишки більше ніж 10 см, видалення сухостійних дерев та чагарників, видалення сухого та пошкодженого гілля та забезпечення їх видалення. Власники, користувачі та керівники торговельно-побутових об’єктів всіх форм власності зобов’язані:- на територіях, які прилягають до їхніх об’єктів (магазинів, кіосків, інших приміщень) підтримувати чистоту протягом всього дня і здійснювати очищення від сміття, бруду після закінчення роботи;- біля кожної споруди торгівельно-побутового призначення встановити урни для збору сміття.

        До уваги усіх власників домогосподарств: Усім жителям населених пунктів необхідно пам’ятати про те, що згідно чинного законодавства України кожен житель повинен обов’язково укласти з комунальним підприємством договір на вивіз побутових відходів.

Для порушників – штрафи! Правила не тільки спрямовують зусилля всіх мешканців населених пунктів сільської ради на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, а й регулюють права та обов’язки учасників правовідносин у галузі благоустрою. Саме про обов’язки, а точніше про значне підвищення відповідальності за невиконання цих обов’язків, змушені проінформувати мешканців населених пунктів. За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів (ст. 152 КУпАП) передбачений штраф у розмірі:- для громадян – від 340 грн. до 1360 грн.;- для посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн.                                 Отже, тепер варто добре подумати, чи дотримуватися чистоти та порядку в селі, чи сплачувати великі штрафи. Адже у адміністративної комісії просто не буде вибору між попередженням і штрафом. Сам факт  складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільнить фізичну чи юридичну особу від виконання робіт з ліквідації проявів та наслідків порушення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь