A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Відзначення 100-річчя Дня Соборності у школах Крупецької громади

Дата: 23.01.2019 16:30
Кількість переглядів: 1154

 

Фото без опису

           Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності України. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, та є одним із проявів віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

          22 січня з метою гідного вшанування 100-річчя цієї знаменної дати, консолідації українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, утвердження ідеалів соборності і демократії, виховання у молодого покоління почуття національної гідності,  а також п’яти роковин загибелі активістів Євромайдану, Героїв України С.Нігояна та М.Жизнєвського у публічно-шкільних бібліотеках та шкільних музеях нашої громади оформлено тематичні виставки літератури та експозицій:  «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене», «І забриніла брунька єдності», «Зацвів той пагін з вольності зерна», «Тепло моїх долонь і розуму, і серця, я Україні віддаю».    

            Цього дня у всіх школах проведено тематичні уроки та лекції з тем: «Всім серцем любіть Україну свою»,  «Україна жива, бо живе її прапор», «Живи Україно – єдина і вільна», «Історичне значення Акту Злуки українських земель».

          У фойє опорного закладу «Крупецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» оформлено виставку-міркування «Соборність України під прапором волі». Учні школи стали активними учасниками   історичного екскурсу  «Україна соборна, вільна, сильна» і  патріотичний флешмоб «Великий день Злуки».

           У Довгалівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшла прес-конференція «За синєє небо, за жовте колосся».

Школярі  Ситненської гімназії взяли участь у поетичному екскурсі «Навіки будь єдина, моя ти Україно».       

         Окрім цього,  в опорному закладі «Крупецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», Довгалівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведені відповідно конкурси рефератів з тем:  «Європейські дороги української молоді», «Незалежна держава – для нас, ми – для незалежної держави!»; у Срібненській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів – «Від Соборності України до єдності української нації», у філії Михайлівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Крупецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – «День Соборності України».   

           Заходи з нагоди відзначення  Дня Соборності, які відбулися у школах  нашої громади, стали своєрідним нагадуванням шкільній юні про те, що сила нашої держави – у нашій єдності та у єдності українських земель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь