Пошук

Відзначення 100-річчя Дня Соборності у школах Крупецької громади

Дата: 23.01.2019 16:30
Кількість переглядів: 1178

 

Фото без опису

           Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності України. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, та є одним із проявів віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

          22 січня з метою гідного вшанування 100-річчя цієї знаменної дати, консолідації українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, утвердження ідеалів соборності і демократії, виховання у молодого покоління почуття національної гідності,  а також п’яти роковин загибелі активістів Євромайдану, Героїв України С.Нігояна та М.Жизнєвського у публічно-шкільних бібліотеках та шкільних музеях нашої громади оформлено тематичні виставки літератури та експозицій:  «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене», «І забриніла брунька єдності», «Зацвів той пагін з вольності зерна», «Тепло моїх долонь і розуму, і серця, я Україні віддаю».    

            Цього дня у всіх школах проведено тематичні уроки та лекції з тем: «Всім серцем любіть Україну свою»,  «Україна жива, бо живе її прапор», «Живи Україно – єдина і вільна», «Історичне значення Акту Злуки українських земель».

          У фойє опорного закладу «Крупецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» оформлено виставку-міркування «Соборність України під прапором волі». Учні школи стали активними учасниками   історичного екскурсу  «Україна соборна, вільна, сильна» і  патріотичний флешмоб «Великий день Злуки».

           У Довгалівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшла прес-конференція «За синєє небо, за жовте колосся».

Школярі  Ситненської гімназії взяли участь у поетичному екскурсі «Навіки будь єдина, моя ти Україно».       

         Окрім цього,  в опорному закладі «Крупецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», Довгалівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведені відповідно конкурси рефератів з тем:  «Європейські дороги української молоді», «Незалежна держава – для нас, ми – для незалежної держави!»; у Срібненській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів – «Від Соборності України до єдності української нації», у філії Михайлівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Крупецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – «День Соборності України».   

           Заходи з нагоди відзначення  Дня Соборності, які відбулися у школах  нашої громади, стали своєрідним нагадуванням шкільній юні про те, що сила нашої держави – у нашій єдності та у єдності українських земель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь