A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Двадцять восьмого листопада, в обласному центрі відбулася Перша Рада регіонального розвитку.

Дата: 29.11.2018 14:51
Кількість переглядів: 1040

Фото без опису

  На Раді регіонального розвитку Рівненщини підсумували результати роботи за останні чотири роки, а також визначать стратегію розвитку до 2021 року.

Фото без опису

  На заході зібралися 400 лідерів області, серед яких народні депутати, очільники області, міст та сіл, медики та освітяни, представники бізнесу, духовні і громадські діячі.

Фото без опису

  Відкрив засідання Ради голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який презентував важливі проекти, що реалізуються в області з початком найуспішнішої реформи – децентралізації:

Фото без опису

 Про конкретні приклади успіху громад та міст на першій панельній дискусії «Реформа децентралізації» розповіли народний депутат України Олександр Дехтярчук, міський голова Рівного Володимир Хомко, голова Бугринської ОТГ Сергій Пилипчук, голова Крупецької ОТГ Віталій Мошкун, заступник Дубенського міського голови Ольга Ляшенко, заступник Миляцького сільського голови Геннадій Рожко.

Фото без опису

  Віталій Мошкун розповів, що громада має реверсну дотацію і порівняно із 2016 роком у 6 разів зросли доходи до бюджету ОТГ – із 4 млн до 22 млн гривень. Це дало змогу закупити спецтехніку, поремонтувати та термомодернізувати заклади освіти, покращити дороги, встановити дитячі майданчики, збудувати мультизал для молоді  та навіть проводити фестивалі.

Фото без опису

  Другу панельну дискусію присвятили реформам освіти та медицини в Рівненській області. Обговорили зростання заробітної плати для сімейних лікарів та медсестер, скорочення штатів працівників та збільшення обсягу роботи та робочих годин.

Фото без опису

  Остання панельна дискусія була найбільш емоційною, адже говорили про духовність, національну ідентичність та культуру. Перед присутніми виступив герой України, ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, військовий капелан Сергій Лучанін, волонтерка Тамара Зулайкхі, правозахисник у сфері медичного права Євген Новицький та директорка РОЛІ Наталія Сосюк. У дискусії зачепили теми церкви, війни, волонтерства та патріотизму.

Фото без опису

  У кінці підвели підсумки ради загалом та закликали усіх присутніх на всіх рівнях визначити пріоритети розвитку регіону на наступні 3 роки та взяти участь у розробці стратегічного плану на наступний період.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь