A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Навчальний рік у Крупецькій громаді розпочав свій відлік…

Дата: 06.09.2018 17:55
Кількість переглядів: 1215

 

      

Ось і постукав у вікно вересень,  хоч як би спогади не кликали в літо, зазвучав мелодією першого дзвінка, зігрів теплотою слів і щирістю почуттів. І знову школи нашої громади наповнилися дитячим багатоголоссям. Навчальний рік розпочав свій відлік…

              

        Уперше поповнили шкільні родини Крупецької громади першокласники Нової української школи. Саме тому цього начального року маленькі українці оточені особливою увагою і турботою дорослих. У  класних кімнатах  створені такі умови, щоб кожна дитина якомога менше відчувала різницю між домівкою і школою, щоб було по-домашньому затишно і приємно.

       Сучасний освітній простір та нове освітнє середовище у школах і, відповідно, вільний розвиток  творчої особистості першокласника стали реальністю завдяки чотирьохсторонній угоді між Рівненською обласною радою, управлінням освіти і науки облдержадміністрації, Крупецькою сільською радою та відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Крупецької сільської ради.

          За кошти освітньої субвенції у розмірі 282.4 тис. грн. та кошти місцевого бюджету у розмірі  141,5 тис. грн., що разом складає 423,9 тис.грн., облаштовано  7 навчальних кабінетів для першокласників  Нової української школи (НУШ) сучасними меблями, мультимедійними комплексами, навчально-методичними матеріалами.

          Зокрема, на придбання меблів для початкових класів НУШ (90 одномісних парт та стільців, 32 столи мобільні «Трикутник») витрачено 120,8 тис. грн., з яких 83,9 тис. грн. – кошти державної субвенції і 36,9 тис. грн.  місцевого бюджету;  на придбання дидактичних матеріалів для  1 класу –131,3 тис. грн., з яких118,2 тис. грн. – кошти  державної субвенції і 13,1 тис. грн. – кошти місцевого бюджету.

          Комп’ютерне обладнання для НУШ – 7 мультимедійних комплексів (екран для проекції, ноутбук, ламінатор, МФУ, флеш-накопичувачі,  тощо)  придбано на загальну суму 171,8 тис. грн., з яких 80,3 тис. грн. – кошти державної субвенції і 91,5 тис. грн. – кошти місцевого бюджету.

         З метою розвитку критичного мислення, вміння вправлятися з проблемними завданнями,  розвивати власний стиль виконання таких завдань  кожен першокласник отримав ігрові набори LEGO «Six bricks».

         У результаті, в кожному навчальному кабінеті для першого класу  створено вісім основних осередків, зокрема, осередок навчально-пізнавальної діяльності, змінні тематичні осередки, осередок для гри, художньо-творчої діяльності, куточок живої природи, осередок відпочинку з килимами для сидіння та гри, тощо.  

           

          Оновлення закладів освіти громади, вдосконалення і модернізація навчальних кабінетів стали можливими завдяки спільним зусиллям сільського голови Віталія Мошкуна; виконавчого комітету Крупецької сільської ради; місцевих депутатів; керівництва агрокорпорації «Крупець» в особах Володимира Варфалюка, Вадима Варфалюка і Сергія Варфалюка; Василя Хомяка; Світлани Гуменюк; керівництва ТзОВ «Радивилівмолоко» Анатолія Грисюка і Сергія Грисюка; начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Крупецької сільської ради Миколи Сови, які добре розуміють, що пріоритетом української школи, насамперед,  було, є і буде створення комфорту для всіх учасників освітнього процесу.

           Хочеться висловити слова вдячності  і сподівання на те, що небайдужі до проблем освіти люди і надалі інвестуватимуть цю галузь, як одну з найважливіших  в Україні.

 

Шановні  колеги-вчителі, гості  і батьки!

Дорогі мої учні-земляки!

Любі першокласники!

Дозвольте мені привітати усіх вас з Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності. Усі шляхи цього дня ведуть до школи. А це дорога до знань, до нових звершень.

 

Дзвенить дзвоник  радісно й завзято,
Бо у вас, шановні, нині свято.

Дзвінок по всій країні сповіщає,

Що вересень навчання починає.

 

Цей дзвін вас кличе у світи,

Щоб досягнули у житті мети.

І де хто з вас і де не буде,

Цей голос дзвоника вже не забуде.

 

Для вас важливе – це освіта і знання,

Це горизонти світу й свого пізнання. 

Тож, бережіть, любіть, шануйте, поважайте,

Батькам на радість все вивчайте.

 

Директора вітаю, вчителів, батьків із святом,

Нехай Господь здоров’я і терпіння дасть багато.

Не підведіть в районі ви свою громаду,

А разом з тим – і голову сільради.

 

Будьте для всіх чудова зміна,

Нехай гордиться вами Україна!

 

Ангеліна Оборіна –

            Ваша землячка, поетеса, член Національної спілки журналістів України, академік і проректор Міжнародної академії літератури і журналістики, лауреат Міжнародної премії «Кредо Івана Франка»

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь