A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Пісня - молитва лине до небес

Дата: 18.07.2018 10:28
Кількість переглядів: 1110

Фото без опису

Сьогоднішній липень видався дощовим: зливи з вітром, громом та блискавкою чергуються з дрібним дощем. Так і сьогодні торкався вітер зелених крон дерев, трохи хмурилося небо, раптом випускаючи несміливий промінь сонця та знову змінюючи все на зливу. Та, незважаючи на нестабільнісь у погоді, Свято-Володимирівська парафія с. Баранного 15 липня відчинила двері для численних гостей: духовенства Радивилівського благочиння та співаючих талантів із 16 церковних хорів району. Всі, хто прибув на ІІ районний фестиваль духовної пісні, одяглися в українське національне вбрання. Вперше фестиваль духовної пісні відбувся 7 липня  2017 року у с. Срібне. Його засновником стало Радивилівське блгочиння УПЦ КП.

Метою проведення фестивалю є популяризація духовних піснеспівів. Адже духовна пісня – це те, що зворушує кожну християнську душу, це та добра звістка, яка особливо потрібна сьогодні кожному із нас. Мистецтво духовних піснеспівів дарували як церковні хори так і заклади культури Крупецької ОТГ. Про Бога співали маленькі хористи — вихованці шкіл, і уже досвідчені.

Фото без описуФото без описуФото без опису

На свято прийшли не лише жителі Баранного, але й багато людей з інших сіл. Тут можна було прослухати молитви та піснеспіви, які постійно ми чуємо в наших храмах. Цього року до проведення фестивалю духовної пісні долучилися працівники Крупецької ОТГ. Свято відкрив благочинний протоієрей о. Ігор Данилюк, який звернувся до учасників духовної зустрічі з повчальним словом: «Це чудове свято вже вдруге гуртує всіх нас. Велика радість і щастя – бачити нас і наше майбутнє, талановитих, доброзичливих і щасливих, у храмі. Нехай береже вас Господь у мирі, тиші й благочесті». Місцевий священик протоієрей о. Володимир Протас наголосив, що "церковний хоровий спів виконує високу місію як одного з вагомих чинників наповнення вірних Божою благодаттю та створення глибокого молитовного побожного настрою. Тому такі заходи дуже важливі і для виховання підростаючого покоління ." Під звук дзвонів ведучі Казмірчук Мирослава та Шмандюк Юрій, яких підготувала завідуюча місцевим клубом, розпочали власне фестиваль. Вони надали слово Мошкуну В.В., голові Крупецької ОТГ, та Дехтярчуку О.В., народному депутату України, які привітали учасників фестивалю та вручили грошові винагороди, цінні подарунки (ікони) та грамоти-подяки кожному колективу. Свято закінчилося спільним виконанням "Многая літа" та пісні-молитви "Боже великий, єдиний..."

Фото без описуФото без описуФото без опису

У цей день кожен християнин мав можливість упевнитися в тому, що злагоджений, мистецьки досконалий церковний спів є великою притягальною силою і окрасою Богослужбової відправи. Він сприяє глибшому зануренню в стан молитовного споглядання та зростанню побожності. Я думаю, що кожен, хто побував на такому фестивалі відчував, що спів наших церковних хорів під час Служби Божої в Земній церкві поєднується зі співом ангелів у Небесній церкві.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фестиваль духовної пісні – це відпочинок для душі, якого сьогодні потребує кожна людина. Ми всі так перенасичені тривожною інформацією зі Сходу, наші душі зболені від болю втрат , у нас в державі багато проблем. Це – непросте випробування для усіх нас, але воно має зробити українців сильнішим народом і обов’язково приведе на до перемоги. Тому навіть у такий складний для країни час, не варто забувати про духовну пісню, адже наша сила в чистоті помислів, у християнських чеснотах, у єдності і любові один до одного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь