A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Презентація книги «Благодатність ієрархії У.А.П.Ц.»

Дата: 18.05.2017 15:32
Кількість переглядів: 1191

Презентація книги «Благодатність ієрархії У.А.П.Ц.» 

Благочинний Української православної церкви Київського патріархату церков Радивилівського району, отець Ігор Данилюк організував цікаву зустріч з доктором церковно - історичних наук , професором кафедри церковної  історії Київської православної богословської академії , кандидатом історичних наук, старшим науковим співробітником інституту української археографії  та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України Іриною Миколаївною Преловською.

Ірина Миколаївна презентувала книгу «Благодатність ієрархії У.А.П.Ц.» упорядником і редактором якої вона була. В книзі публікується праця Івана Теодоровича «Благодатність ієрархії У.А.П.Ц.(Української Автокефальної Православної Церкви)- нашого земляка, уродженця с. Крупець .

Іван Теодорович ( Митрополит Іоанн) народився  6 жовтня 1887 року в містечку  Крупець Волинської губернії  в родині д’якона .З 1924 року проживав в Америці в місті Філадельфії . Керував «липківською» українською єпархією в Америці та Канаді. Український духовний діяч, ієрарх УАПЦ, митрополит УПЦ США,митрополит УПЦ Канади, капелан. Помер в 1971 році , похований в Філадельфії.

Присутні  мали змогу переглянути світлини про життя та діяльність нашого видатного земляка , які коментувала пані Ірина.

Декілька примірників книги було подаровано бібліотекам громади. Всіх , кого цікавить праця  Івана Теодоровича, та його біографія , запрошуємо до бібліотек, тут ви зможете ознайомитися з цією книгою.

Від імені всіх присутніх,  хочу подякувати  отцю Ігорю за  зустріч з цікавою людиною, з розповіді якої ми дізналися багато нового про життя і діяльність нашого земляка.

Бібліотекар ПШБ с. Крупець О.Бугайкіна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь