Пошук

Книжкова виставка « Хай свічки полум’я,про ті часи голодні,не згасне в памя’ті народній»

Дата: 24.11.2017 14:21
Кількість переглядів: 834

Фото без описуКнижкова  виставка « Хай свічки полум’я,про ті часи голодні,не згасне в памя’ті  народній»

Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, ніж голод 30-х років, історія України  не знала. Мабуть, цілий світ не знав таких жахливих трагедій , як голодомор 1932- 1933 років в Україні.

«Літа 7441 від Створення світу(літо 1933 року від Різдва Христового) був в Україні великий голод. Не було тоді ні війни, ні суші, ні потопу, ані моравиці. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав скільки невинного люду зійшло в могилу – старих , молодих, дітей, і ще не народжених у лонах матерів.»

 

Голод - це не тільки смерть,а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій. Пекло створене Україні на початку 30-х  років XX ст., не можна ні з чим порівняти ні у вітчизняній, ні у світовій історії. Більшовицький режим вирішив голодом поставити український народ на коліна, змусити його будувати «комунізм» на кістках мільйонів. Розпочалась тотальна війна: людей не рубали , не стріляли – у них просто забирали всю їжу,оточили військами і спокійно дивились , як вони повільно,у нестерпних муках, помирають від голоду.

Цим трагічним подіям присвячено книжкову виставку « Хай свічки полум’я, про ті часи голодні, не згасне в памя’ті  народній» яку розгорнуто в публічно - шкільній бібліотеці с. Крупець. Користувачі бібліотеки, та всі бажаючі мають можливість ознайомитися з виставкою літератури  про події тих трагічних років. Виставка діє з 22 листопада по 27 листопада 2017року.

Бібліотекар ПШБ с. Крупець                                                                                О.Бугайкіна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь