A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Всеукраїнський фестиваль «Козацький гарт – 2017»

Дата: 27.06.2017 13:50
Кількість переглядів: 1252

Фото без описуВсеукраїнський фестиваль «Козацький гарт – 2017»

Мабуть, немає жодної людини на нашій багатостраждальній Україні, яка б не знала священного джерела пам’яті,  заповіту відродження духовності, де, здається, сама земля промовляє до нас голосами предків. Поле Берестецької битви…  Понад три сторіччя минуло відколи на цім священнім Полі земля перемішалася з кров'ю та кістками тих, хто боронив наш край.  Сьогодні тут колоситься пшениця. І маки цвітуть. Вони, як краплини козацької крові, що ніби проросли крізь віки, знову і знову нагадати прийдешнім про трагедію Берестечка.

Щоліта звідусіль з’їжджається сюди юнь з найвіддаленіших куточків землі, аби вклонитися нескореним звитяжцям волі і свободи, вкотре доторкнутися до живої історії, збагатитися духовно. А це означає, що ніколи не буде забута ота велика жертва, принесена в ім’я миру, в ім’я незалежності України.

Фото без описуВідрадно, що серед юних козаків і козачок Рівненщини, учасників  ювілейного десятирічного Всеукраїнського фестивалю «Козацький гарт – 2017», що пройшов у Пляшеві 21–23 червня, впевнено йшла до перемоги команда Крупецької школи, демонструючи свою вправність у спортивних змаганнях, конкурсі знавців історії українського козацтва, майстер-класах, які вдало поєднували виховання здорового способу життя з національними традиціями і культурною спадщиною українського народу.

Захоплюючим дійством для учасників фестивалю став майстер-клас «Відродимо минувшину», проведений Тетяною Невинною, головним спеціалістом відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Крупецької сільської ради за участю бібліотекаря Ольги Калашнікової. Під пензлем майстрині і її учнів оживали на старовинному глиняному посуді яскраві орнаменти української вишиванки, червоні маки та золотаві соняшники, постаті козаків-героїв, занурюючи учасників фестивалю в історію козацької бувальщини. Важко було не помітити іскристих дитячих очей як під час майстер-класу, так і по його завершенню, коли кожен побачив результат своєї праці та отримав виготовлений власноруч подарунок на спомин.

Чимало школярів Крупецької громади зростали з «Козацьким гартом», щороку стаючи на найвищу сходинку п’єдесталу.

Фото без описуВ особистій першості цьогоріч перемоги здобули – Юзьків Максим та Пономаренко Оксана (у змаганнях з човникового бігу 4 х 9 м),  Мирончук Христина (у змаганнях із стрибків у довжину з місця). Срібними призерами (у змаганнях з човникового бігу 4 х 9 м ) стали Гулійчук Андрій та Мирончук Христина. У стрибках через скакалку за 30 секунд ІІІ місце виборола Казмірчук Мирослава.

У вирі спортивної боротьби командою Крупецької школи вдесяте здобуто переконливу перемогу та почесне право представляти Радивилівщину у Всеукраїнському етапі фестивалю. У цьому, насамперед, вагома заслуга вчителя фізичної культури Крупецької школи, заслуженого вчителя України, Миколи Пагуби, професіонала, в якому поєднується надзвичайна любов до дітей, велике натхнення і безмежна закоханість у свою справу.

Ми, як педагоги, як батьки, як уся Крупецька громада, глибоко переконані, що невдовзі вихованці закладу гідно  представлять свою маленьку батьківщину у далекій Миколаївщині, маючи у своїх ще дитячих душах шанобливе ставлення до минулого, жагуче прагнення перемоги і невблаганне прагнення миру, аби не кров’ю була полита Земля наша…

Зоя Котик, головний спеціаліст

відділу освіти, культури, туризму,

молоді та спорту Крупецької

сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь