A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Свято села Баранне

Дата: 15.07.2016 09:09
Кількість переглядів: 1584

Фото без описуСонячної днини, 12 липня, жителі села Баранне  були у піднесеному настрої. Вони всі дружною сільською родиною вперше святкували День села.

Почалося свято богатирськими іграми. Учасники змагань як з села Баранне, так і з с.Крупець не могли не привернути увагу сельчан до поєдинків силачів, які демонстрували витривалість і рівень підготовки, переносячи важкі бруси, перевертаючи велике колесо, тягнучи автомашину і метаючи гирю. Перше місце отримав житель села Баранне, справжній богатир – Віталій Пірог, друге – житель села Крупець Андрій Марценюк, а третє – Дмитро Матюшок – також місцевий житель.  

Поряд зі змаганнями силачів проводився конкурс дитячого малюнка на асфальті. Діти отримали нагороди та подарунки. Порадували жителів села та запрошених гостів  господині , які наготували різних страв: це і вареники, і налисники, і пончики, і пиріжки, і пампушки… Та найкращою господинею села визнано Гунько Ольгу, яка зготувала смачні вареники з сиром та майстерно їх виліпила. Її було нагороджено грамотою та подарунком. До конкурсу господинь також приєдналися:  жителька села Крупець Меланія Ковальчук, яка спекла курочку-господиньку та смачні вареники та бібліотекар нашого села Олена Бугайкіна, яка наготувала і пампушок, і вареників, і смачного українського сала.  Увагу присутніх привернула виставка дитячих світлин, на яких були зображені маленькі жителі села.

Фото без описуПізніше свято продовжилось чудовим концертом, який підготували учасники художньої самодіяльності клубу села Баранне. Розпочали концетрну програму  ніжними словами про рідне село незмінні ведучі  Наталя Янковська та Віталій Юсюк.  Теплі слова побажань успіхів у всіх справах, родинних радощів, подальшого розвитку громади прозвучали від голови Крупецької об’єднаної громади Віталія Мошкуна. З вітальними словами звернувся також священик села Баранне отець Володимир Протас. Віршики  про рідне село декламували маленькі вихованці дитячого садка. Розвеселили односельців Лариса Мороз та Мар’яна Сопронюк  веселою сценкою «Параски та Палажки».  Вокальний ансамбль «Марічка» радував усіх присутніх своїм милозвучним виконанням  пісень, а коли співали пісню про вареники то «Параска та Палажка» пригощали всіх присутніх варениками.  Гумор читала юна артистка Орися Бохонко.  Запальними танцями радували глядачів  молодіжний хореографічний колектив «Імпульс». Юна солістка Роксолана Парійчук подарувала односельцям пісню «За лісами, горами».  А ще проводились ігри: «Найкращий рибалка» та «Найбагатша людина села».

Фото без описуПід час концерту було вшановано найстарших жителів села, вітали багатодітні родини, а найбільшу родину Тамари та Олександра Дулі привітали подарунком. Для маленьких мешканців, які народились в 2016 році та їх батьків прозвучало музичне вітання, а для немовлят  подарували іграшки. Цього ж дня в місцевої жительки Наталії  Казмірчук було день народження. Від усієї громади її привітали з цим святом та нагородили дипломом «Народна артистка села Баранне», а рідна донечка заспівала їй ніжну пісеньку. Привітали і листоношу, яка працює на цій ниві вже двадцять років. Закінчилась концертна програма «Молитвою за Україну».

Після цього свято продовжилось ретро-дискотекою, а ще пізніше – дискотекою для молоді, яку організував та провів DJ Romes.

Свято вдалося і я маю надію, що з допомогою односельців та нашої громади ми продовжимо цю традицію для нашого покоління.

        Завідувачка клубу с.Баранне  Марія Ясковець 

  

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь