A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Неповторна миттєвість літа випускників крупеччини – 2020

Дата: 06.08.2020 21:16
Кількість переглядів: 4128

Фото без опису

         У народі кажуть, що  є лише два пороги у житті, які не може не переступити жодна людина на землі –  поріг отчого дому і поріг рідної школи. А відтак, мабуть, немає на землі  людини, яка б  не звідала щем радісного і, водночас, хвилюючого почуття  у  миттєвостях прощання з цими одвічними оберегами дитинства, у миттєвостях, в  яких  зустрічаються біль розлуки і світлі надії на ще незвідане майбутнє.

         Погожий літній день 31 липня  стане неповторним і незабутнім для 26 випускників крупеччини, їхніх батьків, учителів, й  крупецької громадськості. Адже саме цього дня   випускники опорного закладу «Крупецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Крупецької сільської ради», Довгалівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Ситненського ліцею, залишаючи безтурботну країну дитинства, гідно вийшли на фінішну пряму, отримали путівки у дорослість – свідоцтва про повну загальну середню освіту.

          Приємно, що серед випускників  – ті учні, котрі за роки навчання сумлінною працею і наполегливістю  заслужили найвищу почесну нагороду випускника  України – золоту медаль з відзнакою, а ще – отримали грошову винагороду від наших меценатів, котрі завжди щедро інвестують галузь освіти,  – агрокорпорацфї «Крупець» та ТОВ «РадиМО»».

          Імена Віолетти Ольшанської, Юлії Сови, Анастасії Мамчур – учнів Крупецької школи; Сергія Головчука – Довгалівської школи червоними літерами вписані до Книги пошани крупеччини.  Адже саме вони впродовж років навчання у школі – щорічні переможці Всеукраїнських учнівських олімпіад, численних інтелектуальних та творчих змагань, починаючи від районного рівня і, завершуючи державним рівнем,  часто дивилися на нас  допитливими, розумними  дитячими очима не лише з фото на  сайтах Крупецької  сільської ради і своїх шкіл, а й фото на сторінках місцевих газет, радували своїми успіхами  і дорослого, і малого у нашім краї.

          Почесну місію нагородження проводили сільський голова Віталій Мошкун  та директори  Крупецької та  Довгалівської шкіл відповідно Олександр Приступа і Микола Чубай, адресуючи винуватцям заходу теплі вітання.

            Зі щирими  хвилюючими напутніми словами, побажаннями вдалого старту у самостійне життя, вступу до омріяних вишів звернувся до випускників, не лише з позиції  очільника освітянської галузі крупеччини, а й батька випускниці, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Микола Сова. 

          Глибоко проникали у душі присутніх, звернені до випускників, сповнені  світлих мудримх настанов, вітально-прощальні слова класного керівника Ельвіри Рудишиної  і перших вчителів – Люби Петрулі, Марії Кирячик та Марії Серватович.

          Впевнені, усі побажання виступаючих  неодмінно стануть своєрідним путівником  для наших уже зрілих особистостей у ще незвідане, манливе  доросле життя – загадкове і тривожне, пристрасне і ніжне, лагідне і жорстоке…

          І так хочеться усім нам, щоб у сучасному мінливому світі кожен з них знайшов себе, адже це так важливо – знайти себе і бути собою! І так хочеться, щоб, вони, наші уже дорослі  діти, пам’ятали про головне своє покликання  – бути ЛЮДИНОЮ на землі і завжди залишалися нею!

         Отож, наостанок, іще раз звертаємося до випускників крупеччини  –  ­ 2020.

        Дорогі наші дорослі діти! Поспішайте творити добро, не проспіть, не пройдіть у житті, мов тіні! Вмійте цінувати коштовне в ваших юних серцях! Не бійтеся правди, якою б гіркою вона не була, не бійтеся смутку, не бійтеся прозрінь, бо вони будуть у вашому житті, хоч, можливо, і будуть гіркими. Та бійтеся ошукати душу людську, бо в цьому схибити – то найтяжчий гріх! Вмійте знаходити зорі навіть у буденних калюжах на життєвих шляхах!  І ким би кожен із вас не став, завжди повертайтеся до школи та отчого дому, щоб напитися води з  батьківської криниці і вклонитися святим оберегам свого дитинства.  

      Усі перешкоди на Вашому життєвому шляху проходьте впевнено та з гідністю! І у життєвій круговерті не розгубіть всього того, що дали вам батьки і школа –  доброти, людяності, справедливості!

       Хай завше  світить вам лише  зелене світло на звивистих дорогах, що називаються життям! 

 

 

Примітка: заходи проведено з дотриманням карантинних обмежень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь