A A A K K K
для людей із порушенням зору
Крупецька територіальна громада
Дубенський район Рівненської області

Всесвітня мережа Global Ukrainians – рух, який об’єднує закордонних українців

Дата: 30.11.2018 15:26
Кількість переглядів: 711

 

  Українці, які проживають за кордоном, мабуть, одні з найактивніших і освічених представників нашої нації. Саме вони зараз створюють новий образ країни в світі і планують перетворити Україну в глобальний стартап.

  Вони об'єднались в мережу Global Ukrainians, рух, яке об'єднує високоосвічених українців, які проживають в різних країнах, але працюють на благо Батьківщини і пов'язані між собою в єдину мережу, основна мета якої - запуск комунікаційної платформи і створення сприятливих умов для розвитку України як відкритої та успішної країни.

  Сама ідея виникла ще за часів Майдану. Тоді було актуальним питання щодо налагодження співпраці з українцями, які проживають в різних куточках світу.

  Вони стали справжніми і надзвичайно активними народними дипломатами, тобто тими, хто представляє і відстоює інтереси України в світі. Об'єднавши разом всі зусилля, виробивши цілісну стратегію народної дипломатії, вони гуртом просувають національні інтереси і цілі України.

  Також важливою частиною роботи руху є координація та розвиток співробітництва з різними волонтерськими рухами.

  Засновником всесвітнього руху Global Ukrainians є Віолетта Москалу, етнічна українка. Із 2000 року проживала у Франції, після подій на Майдані закрила свою консалтингову компанію у Франції, відмовилася від роботи в Університеті Лотарингії та на початку 2015 року зареєструвала організацію Global Ukraine Foundation і розпочала роботу над проектом об’єднання закордонних українців в одну мережу.

  В першому ж Форумі організації Global Ukraine Foundation взяли участь близько 400 осіб. Це насправді дуже багато. Зібралися молоді українські лідери-експати для розробки стратегії розвитку народної дипломатії, щоб держава, таким чином, могла максимально використовувати потенціал українців по всьому світу.

  Хочу підкреслити, що мова тут йде не просто про українську діаспору. З часу Майдану з'явилося понад 100 нових волонтерських рухів по всьому світу на підтримку України. Від США до Японії, від Китаю і Сінгапуру, до Австралії, Південної Африки, Мексики, Ізраїлю, арабських країн і країн ЄС. Тому, критично необхідним зараз є розуміння того, яким чином можлива співпраця між ними. Ми всі живемо в глобалізованому світі, світі технологій і мережевого суспільства, з'являються і розвиваються спільноти нового типу. Українцям пощастило «прокинутися» саме в цей непростий історичний проміжок часу.

  Адже по суті, українці першими починають жити в новій парадигмі глобалізованого світу і можуть побудувати нову форму мережевої держави якщо навчаться правильно використовувати багатий потенціал людського ресурсу країни, креативно дивитися на проблеми і вирішувати їх.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь